oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka s přehledem zvítězila na Slovácku

21.10.2016, autor Redakce
Opava – V posledním mistrovském utkání opavské šestnáctky na hřišti Slovácka nebylo co řešit. Už o přestávce vedli Slezané o dvě branky, ve druhé půli pak přidali další tři a družina trenéra Radomíra Hlaváče si tak z Uherského Hradiště odvezla vítězství v poměru 5:0.
11.kolo, neděle 16.10.2016, 12:00
Slovácko Slovácko
0:5
SFC Opava SFC Opava
 
Ondráček – Goněc, Vrána, Stuchlík, Celta – Šafarčík (68. Návrat), Dušek, Gorčica, Ščudla (10. Tománek) – Kuča (70. Katschmarz), Janjuš. Trenér: Radomír Hlaváč.
 
Branky: Kuča 2, Ščudla, Katschmarz, Gorčica.

Kouč nebyl nadšen pouze samotným výsledkem, ale hlavně výkonem jeho svěřenců. „Způsob a předvedená hra se přibližovala našim představám. Naší snahou bylo napadat soupeřovu rozehrávku už na jeho polovině. Po zisku míče jsme rychle přecházeli do útoku tak, aby se do celé akce zapojilo co nejvíce hráčů. To se nám dařilo. Vyústěním toho bylo pět vstřelených branek a několik nevyužitých šancí. Také v defenzivě jsme pracovali dobře. Po ztrátě míče jsme se ho ihned snažili získat zpět nebo jsme se se soupeřem rychle vraceli,“ uvedl Radomír Hlaváč.

Ten vzápětí ještě přidal několik postřehů: „Za předvedený výkon tedy velká pochvala. Utkání pro nás bylo velmi poučné. Ukázalo nám, v čem jsme se zlepšili, ale i co máme zlepšovat,“ uzavřel trenér opavské šestnáctky.