oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC hraje znovu doma. V sobotním derby vyzve Třinec

28.10.2016, autor Redakce
Opava – Po středě tady máme další domácí zápas. V rámci Fortuna ligy se na opavském stadionu v Městských sadech představí Třinec. Ten nově vede ve slezské metropoli dobře známý trenér Jiří Neček. Kouč, který Slezský FC v minulosti úspěšně vedl. Zápas startuje v sobotu 29. října od 18 hodin.
13.kolo, sobota 29.10.2016, 18:00
SFC Opava SFC Opava
4:0
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka – Schaffartzik (67. Mozol) – Grussmann, Jursa, Zapalač (81. Janetzký) – Kuzmanović (58. T. Machálek), Smola. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Paleček – Stříž, Hloch, Avdić (42. Reintam), Bedecs, Janoščín – Joukl, Krišto, Samiec (46. Motyčka), Janošík – Teplý (70. Malcharek). Trenér: Jiří Neček.
 
Branky: 9. Zapalač, 18., 29. a 37. Smola.
Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Fišer.
ŽK: Stříž (Třinec).
Diváci: 2518
+10+10+10

Opavští se od začátku do svého soupeře zakousli a brzy se dočkali úvodní branky. Uběhlo sotva devět minut, zpoza šestnáctky napřáhl Petr Zapalač a jeho tečovaná rána skončila s přispěním břevna v třinecké bráně.

O chvíli později Slezský FC zdvojnásobil svůj náskok. Míč po dlouhém nákopu spadl do vápna, kde jej Smola lehce tečoval, a balon se kolem zkoprnělého Palečka dokutálel do sítě – 2:0.

Po krásné souhře, kterou odstartovala ulička Čelůstky, Zapalač poslal do vápna pěkný centr na zadní tyč, kde číhal Kuzmanović. Srbský borec ale hlavičkoval těsně vedle. Pak Jursa parádním pasem našel Smolu, ten se položil do vzduchu a nádhernou hlavičkou zvýraznil náskok Opavy.

Pak to zkusil pro změnu Jursa, jeho technický obstřel z otočky ale těsně minul třineckou bránu. Opavští diktovali tempo hry a vzápětí Hrabina vysunul Smolu, který parádně zavěsil pod břevno, završil čistý hattrick a Městské sady bouřily.

Ve druhém poločase už toho diváci mnoho zajímavého neviděli. V závěru jen mohl přidat Třinci pátý gól na cestu Janetzký, kterému přiťukl balon Mozol, ale střídající mladík se svou šancí nenaložil dobře. Opava tak vyhrála jednoznačně 4:0, Tomáš Smola se tak díky třem zásahům dotáhl na Alexandra Jakubova a osmi góly vévodí tabulce střelců celé FNL, Vilém Fendrich zapsal pátou nulu.