oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka remizovala s Baníkem

04.11.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté opavské šestnáctky hráli uplynulé mistrovské utkání venku a v regionálním derby narazili na ostravský Baník. Byť domácí po prvním poločase vedli, nakonec si oba celky musely body podělit, zápas totiž dospěl k remíze 2:2.
13.kolo, čtvrtek 27.10.2016, 15:30
Ostrava Ostrava
2:2
SFC Opava SFC Opava
 
Rolný – Goněc, Vrána (79. Rubý), Stuchlík, Celta – Tománek, Gorčica, Dušek, Katschmarz – Kuča (38. Buga) – Janjuš. Trenér: Radomír Hlaváč.
 
Branka Opavy: Janjuš, vlastní.

Do duelu s oblastním rivalem nastoupili Opavané s velkým odhodláním uspět nejen výsledkově, ale chtěli i dokázat, že výkonnost celého týmu se zlepšuje. Kromě úvodní dvacetiminutovky, kdy hra opavského týmu byla pasivní, mladíci SFC Baník převyšovali.

„Hlavně druhý poločas jsme soupeře přehrávali, a zaslouženě srovnali stav z 0:2 na 2:2. Vyhrávali jsme většinu soubojů, a po zisku míče jsme se kombinačními nebo individuálními akcemi dostávali před branku soupeře,“ uvedl kouč naší šestnáctky Radomír Hlaváč.

„Na klucích byla na hřišti vidět týmovost a vnitřní síla. K vůli po vítězství jsme dnes přidali fotbalovost, což je pro nás to nejdůležitější. Zajímavé byly i některé individuální výkony. Velkou pochvalu za předvedený výkon si ale zaslouží celé mužstvo,“ doplnil na závěr.