oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC čeká dlouhá cesta, ukáže se ve Varnsdorfu

04.11.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalový podzim snů pro fotbalisty Slezského FC bude mít ještě tři pokračování. O tomto víkendu zamíří až na sever Čech, kde se střetnou s Varnsdorfem. Zápas je na programu v neděli 6. listopadu s výkopem ve 14 hodin.
14.kolo, neděle 6.11.2016, 14:00
Varnsdorf Varnsdorf
1:0
SFC Opava SFC Opava
Kolář – Rudnytskyy, Novotný, Knejzlík, Neuberg – Beránek (85. Kolár), Dordič, Durdević, Fotr, Richter – Jakubov. Trenér: Roman Veselý.
 
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka (81. Mozol) – Schaffartzik – Janetzký (63. Grussmann), Jursa, Zapalač – Smola (71. Kuzmanović), Jurečka. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branka: 32. Dordič.
Rozhodčí: Matějček – Šimáček, Horák.
ŽK: Neuberg, Kolář – Jursa.
Diváci: 523

Slezanům hrála do karet nejen současná forma, ale i problémy Varnsdorfských se sestavou – na lavičku domácích se museli posadit i tři dorostenci. Přes všechny prognózy se ale záhy ukázalo, že zde Opavané nebudou mít nic zadarmo. V první dvacetiminutovce se oba týmy spíše oťukávaly a kromě přízemní střely hostujícího Simerského, zachycenou domácích gólmanem, a nebezpečně vypadající rohový kop varnsdorfského Beránka, na který ovšem nikdo nedosáhl, se toho moc nestalo.

Ve 22. minutě přišla slezskému klubu první velká výstraha. Po krásné akci domácí zálohy uvolnil Dordič Durdeviće, který šel sám na brankáře Fendricha, jehož ovšem nepřekonal. Touto šancí fakticky začala z opavského pohledu slabá fáze hry, která nakonec hosty stála zápas. Severočeši ještě chvíli nepálili ostrými – Durdević poslal míč Dordičovi, který ve vápně našel Fotra. Ten však druhou tutovku domácích neproměnil a přestřelil branku.

Pak se ale domácí trefili do černého. Opavskou obranu nevzbudila ani dvě varování a Bojan Dordič dostal další možnost samostatného úniku a tentokrát už svou příležitost proměnil – 1:0. Po obdržené brance fotbalisté Slezského FC vrhli síly do útoku. Jurečka se Smolou postupovali na branku soupeře proti jedinému obránci, druhý jmenovaný ale přihrávku náležitě využít nedokázal a bohužel netrefil branku.

Kdo zkraje druhé půle čekal ofenzivní smršť hostí, ten se mýlil. Hned ze startu druhého poločasu dostali domácí možnost zahrávat přímý kop, ten ale po zásahu dalšího z Varnsdorfských skončil v autu. O minutu později kontrovala Opava střelou Jurečky, Kolář byl na svém místě mezi třemi tyčemi a ránu skryl ve své náručí.

Do šedesáté minuty stihl velmi aktivní Durdević jednu střelu mimo bránu a jednu ránu mezi tyče, kterou zakončil povedený protiútok po opavském přímém kopu. Na Fendricha ale tentokrát nevyzrál. Po hodině hry Jurečka předvedl zajímavý průnik zakončený střelou, čisté konto Koláře však ohrozit nemohl.

Ten jej uhájil i za další čtyři minuty, když zneškodnil hlavičku Smoly. Za další dvě minuty už mohlo být opět srovnáno, Kolářovi vypomohl ležící Neuberg, přes kterého hosté nedokázali míč dostat do brány. V poslední minutě na sebe vzal zodpovědnost při rozehrání volného přímého kopu Zapalač, vystřelil však vysoko nad.

Opava tak po vynikajících výsledcích a gólových žních z posledních zápasů prohrála, naopak Varnsdorfu se po tříbodovém zisku může ve druhé polovině tabulky dýchat o něco lépe.