oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka na závěr podzimní části zdolala Valmez

11.11.2016, autor Redakce
Opava – V posledním podzimním kole fotbalisté opavské dvanáctky narazili na celek Valašského Meziříčí. Nakonec se jim podařilo potvrdit roli papírového favorita a zejména po dobře zvládnuté první a druhé třetině si došli pro vítězství v poměru 8:3.
14.kolo, neděle 6.11.2016, 10:00
SFC Opava SFC Opava
8:3
Valašské Meziříčí Valašské Meziříčí
Dan Bártek, Martin Blažej, Adam Cileček, Maxmilián Híreš, Filip Kokeš, Ríša Kovarník, Robin Matýsek, Dominik Malý, Tomáš Nováček, Matyáš Piernik, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Honza Ulrich, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský.
 
 
Branky Opavy: Ríša Kovarník 2, Tomáš Nováček 2, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský.

Během úvodních dvou hracích období si naši kluci počínali výborně. Byli silnější na míči, rychlejší v kombinaci a také díky tomu se dostávali do brankových příležitostí. Podobně jako v předchozích kláních se jich hodně povedlo proměnit, ale i zahodit. Poslední třetina už tak vydařená nebyla, hosté začali Opavu přehrávat zásluhou většího důrazu v osobních soubojích a jednoduchému přechodu do útočné fáze.

Valmez hrál na riziko a po zisku míče se tři jeho hráči nacházeli v náběhu vysoko na opavské půlce hřiště. Mladí fotbalisté Slezského FC v této fázi dokázali sehrát několik útočných akcí, ale hra už nebyla tak dobrá jako v prvních dvou třetinách. I díky dobrému výkonu brankáře jsme nakonec neinkasovali více branek. Z celkového pohledu však pro nás šlo o dobrý zápas s kvalitním soupeřem.

„Kluky společně s kolegou Marcelem Klajmonem chválíme za podzimní část soutěže. Za přístup na trénincích a chuť se zlepšovat. Rovněž děkujeme rodičům za jejich podporu v utkáních. Teď nás čeká období přípravy zpestřené řadou přátelských utkání, halových turnajů, trianglů a hlavně tréninků, ve kterých se budeme snažit komplexně zlepšovat a posouvat tím správným směrem,“ hodnotil podzimní část soutěže trenér opavské dvanáctky Marcel Klajmon.