oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavu čeká poslední domácí bitva podzimu. Do Slezska míří Sokolov

11.11.2016, autor Redakce
Opava – Máme tady poslední domácí zápas podzimu. V našem krásném stánku se představí Baník Sokolov. Tým, kterému v tabulce Fortuna národní ligy patří s osmnácti body desátá příčka. Utkání startuje v sobotu 12. listopadu už v 16:30!
15.kolo, sobota 12.11.2016, 16:30
SFC Opava SFC Opava
2:1
Sokolov Sokolov
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka – Schaffartzik – Grussmann (32. Radić), Jursa (90. Mozol), Zapalač – Kuzmanović, Smola (76. Jurečka). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Belaň – Strada, Vondráček, Ševčík, Medvěděv (71. Čihák) – Machek, Vrtělka (82. Kosak) – Mejdr, Sadílek, Jakub Dvořák II. (64. Provod) – Glaser.
Trenér: Jiří Dreiseitl.
 
Branky: 19. z pen. Schaffartzik, 67. Simerský – 9. Sadílek.
Rozhodčí: Rejžek – Hájek, Vodrážka.
ŽK: Mejdr, Strada, Machek (všichni Sokolov).
ČK: 25. Žídek – 90. Mejdr.
Diváci: 1976

Hráči se na hřišti ještě nestačili pořádně rozběhnout a domácí výběr už prohrával. Uběhlo totiž jen devět minut, hostující Sadílek si na hranici vápna zpracoval balon a šajtlí poslal míč nechytatelně k pravé tyči – 0:1. Hned vzápětí to z dálky zkusil Glasera a Fendrich musel vytáhnout parádní zákrok, aby míč vyrazil mimo tyče.

Na opačné straně rozběhnutý Kuzmanović z ostrého úhlu vypálil a po jeho tečované ráně míč skončil jen těsně nad břevnem sokolovské brány. Po následném rohu propadl balon přes Belaně až k volnému Jursovi. Ten míč okamžitě cpal do sítě, jenže brankové čáře střele vystavil stopku jeden z hostujících hráčů.

Slezané tlačili, Smola byl po rohu Zapalače povalen ve vápně a rozhodčí odpískal pokutový kop. Míč se nachystal tradiční exekutor opavských penalt Schaffartzik. Vsadil na razanci, poslal balon doprostřed brány a bylo vyrovnáno.

Ve 25. minutě opavský kapitán Žídek po roztržce v šestnáctce Sokolova povalil na zem jednoho z protihráčů a vyfasoval červenou kartu. Domácímu týmu tak začalo více než hodinové početní oslabení. Baník měl ve zbytku prvního poločasu více ze hry, ale gól z optické převahy nevytěžil.

Naopak po změně stran přidali domácí na aktivitě a brzy slavili. Zapalač výtečnou ulicí vysunul do zakončení Smolu, opavský kanonýr propálil Belaně, ale radost Slezanů zastavil rozhodčí. Důvod? Ofsajd. Po hodině hry Smola prodloužil míč na zadní tyč, ale Schaffartzik ani ve skluzu na míč těsně nedosáhl.

Krátce nato už se Opavští dočkali. Hrabina vybojoval míč a předal jej Jursovi. Na jeho nadýchaný centr si naskočil obránce Simerský a přesnou hlavičkou nedal Belaňovi šanci – 2:1. Srovnat mohl Ševčík, ale z hranice malého vápna umístil odražený balon vysoko nad bránu Slezského FC.

Definitivní pojistku mohl přidat v závěru Zapalač. Ten obral Stradu o balon, probil se do vápna, kde se zbavil dalšího obránce. V rozhodující chvíli ale přestřelil bránu Sokolova. Opavský tým svůj těsný náskok uhlídal až do konce, a to znamená, že minimálně do soboty bude Slezský FC figurovat na druhém místě tabulky Fotbalové národní ligy.