oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka bere bod, Hradci podlehla po penaltách

13.11.2016, autor Redakce
Opava – Starší dorostenci Slezského FC se na umělce v Opavě-Kylešovicích v mrazivém počasí střetli s výběrem Hradce Králové. Vyrovnaný zápas nepřinesl jedinou branku, rozhodnout tak musely penalty, které lépe zvládli hosté a ze Slezska si odvezli dva body. Opavští získali bod.
14.kolo, sobota 12.11.2016, 13:00
SFC Opava SFC Opava
0:1pen
Hradec Králové Hradec Králové
Mosler – Štefka, Fusek (89. Hluchý), Vrána, Socha, Hartmann (62. Veselý), Keller, Rychlý, Kuzník (46. Dybal), Kolísek (76. Stošek), Hurta. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branka: Rozhodčí: Klíma – Broskevič, Galásek.
ŽK: Kundrt, Kadlec (oba Hradec Králové.
Diváci: 100

V první půli byl k vidění vyrovnaný fotbal. Z průměru vybočila rána Hurty těsně mimo bránu a hlavička Kolíska z nadějné pozice, která si cestu mezi tyče také nenašla. Po změně stran Opavští přidali na aktivitě a brzy si vytvořili slibné šance.

Hned na startu druhého poločasu se po rohu dostal ve vápně k hlavičce Socha, jenže těsně minul. Pak Rychlý parádním křižným centrem našel rozběhnutého Kolíska, který vypálil bez přípravy z hranice šestnáctky a zazvonil na břevno. V závěru mohl rozhodnout hostující Miker, který unikal sám na Moslera. Chytrým lobem přehodil opavského brankáře, jenže míč skončil o píď vedle pravé tyče.

O vítězi tak musely rozhodnout penalty. Začali Hradečtí a po první sérii vedli, když se trefil Jukl. Naopak opavský mladík Keller neuspěl. Ve třetí sérii už bylo srovnáno, pak ale Socha nedal. Miker následně prostřelil Moslera a zařídil Votrokům dva body.

„Potřebujeme body a jeden je pro nás málo. Zápas byl oboustranně bojovný a důrazný. Kluci z obou týmů se maximálně vydali. V prvním poločase to bylo vyrovnané, po změně stran jsme byli lepší. Vytvořili jsme si více nebezpečných situací. Dobré šance měli Socha, Fusek nebo Dino. Měli jsme skórovat a penalty by nebyly. Musím ale přiznat, že jsme měli štěstí, protože v 90. minutě po naší chybě soupeř přehodil gólmana. Za ten bod nakonec můžeme být rádi,“ přiznává kouč opavské devatenáctky Alois Skácel.

Jakým způsobem probíhal výběr na penaltový rozstřel? „Do utkání jsou určeni akorát dva hráči, tohle my netrénujeme. Podle toho, jakou má kdo kopací techniku,“ vysvětlil trenér Slezanů.