oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC čeká derby, podzim uzavře na půdě Frýdku-Místku

18.11.2016, autor Redakce
Opava – Poslední podzimní druholigový zápas ve Frýdku-Místku, následuje pauza, a pak nájezd na dlouhou zimní přípravu. Takový je nadcházející program fotbalistů Slezského FC. Regionální derby ve Stovkách má výkop stanoven na sobotu 19. listopadu ve 13.30.
16.kolo, sobota 19.11.2016, 13:30
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
1:1
SFC Opava SFC Opava
Mihálek – Švrček, Klabník, Literák, Ilko – Slaninka, Šichor (76. Berežný), Šumský, Termanowski (55. Nworah), Hykel (82. Stratil) – Vyskočil.
 
Fendrich – Hrabina, Simerský, M. Helebrand, Čelůstka – Schaffartzik – Grussmann (62. Smola), Jursa, Zapalač (88. Janetzký) – Jurečka (78. Mozol), Kuzmanović.
 
Branky: 21. Hykel – 44. Kuzmanović.
Rozhodčí: Machálek – Vysloužil, Kubr.
ŽK: Klabník, Literák – 33. Hrabina, Čelůstka.
Diváci: 1565
+13+13+13

Opavští začali dobře a hned na startu zápasu mohli jít do vedení. Po levé straně pláchl domácí obraně Jurečka a jen těsně minul bránu Valcířů. Ve 21. minutě přišel pro Slezský FC šok. Defenziva Opavy nepohlídala Hykela, který upaloval sám na Fendricha, a chladnokrevně jej prostřelil – 1:0.

O chvíli později mohli hosté odpovědět. Kuzmanović to zkusil technicky a orazítkoval břevno. Navíc jej přibrzdil i praporek pomezního signalizující ofsajd. Pak se Fendrich zaskvěl, když zneškodnil dva pokusy Literáka.

Opava se dočkala v závěru první půle. Po standardce Simerský hlavou vrátil míč před bránu a srbský útočník Kuzmanović vyrovnal. Hned vzápětí se hosté mohli radovat znovu. Do tutovky se probil Grussmann, jenže vypálil těsně vedle tyče.

Druhý poločas toho příliš zajímavého nepřinesl. Zhruba dvacet minut před koncem si ale Slezský FC vytvořil zajímavou příležitost, kdy Smola v gólovce našel ještě lépe postaveného Jurečku, který poslal balon do sítě. Rozhodčí ale branku kvůli ofsajdu neuznal, a tak se body dělily.

Opavští fotbalisté tak zakončili své podzimní účinkování se ziskem 31 bodů s bilancí devíti výher, čtyř remíz a tří porážek v 16 zápasech.