oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost zapsal bod, Slovácku podlehl po penaltách

26.11.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
Opava – Devatenáctka Slezského FC uzavřela podzimní část duelem se Slováckem. Na umělce v Opavě-Kylešovicích šli sice brzy do vedení hosté, domácí omladina ještě do konce první půle srovnala. Po změně stran navíc hráli Slezané přesilovku, jenže Hurta nedal pokutový kop, utkání dospělo k remíze a v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté.
16.kolo, sobota 26.11.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
1:2pen
Slovácko Slovácko
Mosler – Štefka, Fusek (57. Hartmann), Dybal (75. Veselý), Vrána, Socha, Keller, Rychlý, Kuzník, Kolísek, Hurta. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 36. Fusek – 4. Pospíšil.
Rozhodčí: Škrobák – Lysák, Kniesl. ŽK: Rezek, Pospíšil, Tkáč, Čajka, Janša.
ČK: 48. Rezek.
Diváci: 65

Hosté šli do vedení už po čtyřech minutách hry, když se po zmatcích v opavské obraně prosadil Pospíšil. Postupem času se Opava zlepšovala, hrozila především z rohů. Po jednom z nich Čajka z malého vápna odvracel těsně nad břevno vlastní brány.

Domácí se dočkali po půlhodině hry, kdy balon po dlouhém autu propadl až do šestnáctky, kde Fusek napálil míč nechytatelně do šibenice – 1:1. Krátce po změně stran obdržel druhou žlutou kartu hostující Rezek a putoval pod sprchy. Nabídnutou početní výhodu mohl vzápětí zužitkovat Hurta.

Socha totiž podnikl krásnou individuální akci, ve vápně byl sražen k zemi a pískala se penalta. Hurtu ale vychytal gólman Slovácka Trmal. V závěru mohl po rychlém brejku rozhodnout hostující Chytil, ale na míč těsně před bránou nedosáhl. Došlo tak až k penaltovému rozstřelu, který lépe zvládlo Slovácko, a ze Slezska si odvezlo dva body.

„I když jsme začali katastrofálně, první poločas byl dobrý. Sice jsme prohrávali, ale kluci se z toho dostali a byli nebezpečnější než soupeř. Měli jsme několik možností. Prosadili jsme se v závěru, což bylo dobré,“ říká trenér opavské devatenáctky Alois Skácel.

„Do druhé půle jsme šli s tím, že chceme vyhrát. Po neproměněné penaltě to bylo trápení. Na kluky dolehla tak, že to už neodehráli. Dvakrát tam hlavičkoval Rychlý, ale jinak jsme toho moc neuměli vymyslet. Soupeř to s námi měl jednoduché. Druhý poločas jsme absolutně nezvládli,“ přiznává.

„Vzhledem k tomu, že jsme prohráli, je to zklamání. Jednoznačně jsme měli mít více bodů. Utkání v Karviné byla katastrofa, ale jinak kluci nehráli špatně, to v žádném případě. Měli trochu smůly. Se získanými body panuje zklamání. Musíme začít dávat góly, protože na jaře to bude daleko těžší. Bude se hrát o fotbalový život, tlak bude daleko větší,“ dodává na závěr Alois Skácel.