oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavští v dvojutkání podlehli Zlínu

14.01.2017, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Zlín – Fotbalisté Slezského FC absolvovali první přípravná utkání. Ve zlínském sportovním areálu Vršava se dvakrát střetli s tamním prvoligistou. První zápas ovládl Zlín v poměru 3:0 a zvítězil také ve druhém měření sil. Ševci tentokrát vyhráli nad Opavou 1:0.
příp., sobota 14.1.2017, 11:00
Zlín Zlín
3:0
SFC Opava SFC Opava
Švenger – Pazdera, Gajić, Jugas, Matejov – Kopečný, Živulić, Traoré, Holík, Štípek – Jensen. Trenér: Bohumil Páník.
 
Fendrich – Simerský, Žídek, M. Helebrand – Hrabina, Schaffartzik, Janetzký, Jursa – Jurečka, Kuzmanović, Zapalač (70. Večerek). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 62. Jensen, 71. z pen. Živulić, 79. Holík.
+13+13+13

Do prvního duelu nastoupily silnější sestavy. Opava v novém rozestavení neodehrála špatný první poločas, hlavně směrem dozadu to nebylo špatné. Na druhou stranu v ofenzivně toho opavský výběr mnoho nepředvedl.

Po přestávce začaly padat i branky. Fastav poslal do vedení Dán Jensen, který dorazil za záda Fendricha vyražený balon. Na 2:0 zvyšoval z penalty Živulić a třetí gól přidal do opavské sítě Holík. Těsně předtím dobře vypálil Kuzmanović, jeho ránu si ale pohlídal zlínský gólman.

Slezané toho po přestávce moc nepředvedli, vyrobili hodně ztrát. V útoku se jim nedařilo. Druhý zápas skončil rovněž výhrou Ševců, tu zajistil hned v úvodu Vít Mlýnek. „Spokojený jsem s tím, že se nikdo nezranil,“ uvedl trenér Slezského FC Roman Skuhravý.

„V prvním poločase úvodního zápasu jsme byli Zlínu vyrovnaným soupeřem, bohužel jsme si nevážili balonu a byli hodně ztrátoví. Zlín nás za to tvrdě potrestal,“ podotkl opavský kouč.

„Po přestávce bylo vidět, že už toho kluci mají plné zuby. Druhá půle byla z naší strany špatná,“ řekl Skuhravý a dodal: „Dobrý zápas odehrála obranná trojice a Kuba Janetzký.“

Výsledek druhého utkání:

FC FASTAV Zlín – Slezský FC Opava 1:0 (1:0)
Branka: 8. V. Mlýnek.
Zlín: Dostál – Janíček, Hubáček, Bačo, Nečas – Bartolomeu, Hnaníček, Hellebrand, Masař – V. Mlýnek, M. Mlýnek. Trenér: Bohumil Páník.
Opava: Godula – Farský, Radić, Čelůstka – A. Helebrand, Mozol, Rychlý (55. Večerek), Machálek – Adamovský, Puškáč, Grussmann. Trenér: Roman Skuhravý.