oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavští nedokázali skórovat a prohráli s Górnikem

03.02.2017, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
Ustroň – Zbytečné chyby se podepsaly pod porážkou opavských fotbalistů v polské Ustroni. Slezany zde hostil celek Górniku Zabrze, který měl ve svém středu i ex-znojemského útočníka Ledeckého, ten se také nakonec zapsal i jednou mezi střelce a Poláci vyhráli 3:0. Velkým pozitivem je, že celý zápas odehrál Zdeněk Pospěch.
příp., pátek 3.2.2017, 11:30
Górnik Zabrze Górnik Zabrze
3:0
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Godula – Pospěch, Radić, Žídek – Grussmann, Mozol, Schaffartzik, Hrabina – Zapalač, Kuzmanović, Jurečka.
II. poločas: Godula – Pospěch, M. Helebrand, Radić, Čelůstka – Schaffartzik – Jurečka, Jursa, Zapalač – Puškáč, Kuzmanović. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 23. Angulo, 26. Ledecký, 50. Danch.
ŽK: Matuszek. (Zabrze).
+8+8+8

Po vzájemném oťukávání padla ve 23. minutě úvodní branka. Opavští, kteří nastoupili v reflexní sadě dresů, ztratili lehce balon a Angulo prostřelil Godulu. Za tři minuty inkasovali hosté znovu. Gólman Godula špatně rozehrál a Ledecký zvyšoval na 2:0.

Od tohoto okamžiku začala hrát Opava. Blízko ke snížení měl Grussmann, jenomže jeho střela byla zablokována. Brankou neskončila ani rána Mozola, Kuzmanovič z dobré pozice zase netrefil balon.

Hned po přestávce vypálil z úhlu Danch a Godula lovil balon ze své sítě potřetí. Další gól už k vidění nebyl. „Chtěli jsme těžit z dobré organizace hry, to se nám nedařilo,“ posteskl si opavský trenér Roman Skuhravý.

„Je tam více chtění, než klidu, kvality a sebevědomí. Hodně ztrácíme balony, z toho dostáváme branky. Špatně řešíme meziprostor, vystupování a zformování řad. V ofenzivě nám chybí kvalita, nedostáváme se do šancí, na které jsme byli zvykli,“ podotkl Skuhravý.

„Není ale důvod k panice, vše je o tvrdé práci. Bez ní to nepůjde,“ doplnil na závěr.