oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Další remíza v přípravě, Opole srovnalo z penalty

08.02.2017, autor Redakce | Foto: OKS Odra Opole
O P O L E – Pozitivum středečního přípravného duelu v Opole? Opavští fotbalisté dali za poločas tři branky, hodně vidět bylo útočné duo Smola – Kuzmanovič. Bohužel, na druhou stranu Slezané také třikrát inkasovali, v defenzivě to stále skřípe.
příp., středa 8.2.2017, 11:00
Opole Opole
3:3
SFC Opava SFC Opava
 
I.poločas: Fendrich – Pospěch, Simerský, Žídek, Čelůstka – Schaffartzik- Kuzmanovič, Mozol, Zapalač – Jurečka, Puškáč. II. poločas: Fendrich (75. Muczka) – Hrabina, Simerský, Radić, M. Helebrand – Jursa – Grussmann, Mozol, Zapalač – Smola, Kuzmanović. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky Opavy: Kuzmanovič, vlastní, Jursa.

V prvním dějství branka nepadla, i když střelecké pokusy na obou stranách k vidění byly. „Z prvního poločasu mám dobrý pocit. Hráli jsme to, co jsme si řekli. Soupeře se nám dařilo držet na útočné polovině,“ poznamenal opavský stoper Dominik Simerský.

Po přestávce ale přišla změna. A o zajímavé momenty nebyla nouze. Poláci šli do vedení, Opava srovnala zásluhou Kuzmanoviče. „Ve druhém poločase se hrálo nahoru, dolů. Bylo to dáno i tím, že jsme měli velké mezery mezi obranou, zálohou a útokem, měli jsme dlouhé hřiště,“ pokračoval zadák Slezského FC. ¨

Opava znovu nabrala jednobrankové manko. Odra si ale dala vlastní gól. Slezany poslal poprvé do vedení hlavičkou Jursa, avšak druhé vítězství v přípravě z toho nebylo. Na konečných 3:3 vyrovnali domácí proměněnou penaltou v poslední minutě.

„Dostáváme zbytečné góly, které pramení z individuálních chyb. Soupeře tím pouštíme do tutových šancí a on je proměňuje. Musíme na tom zapracovat, nyní je před námi týdenní soustředění, kde na to bude prostor,“ zakončil Dominik Simerský.