oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Jaro startuje! Do Opavy míří Znojmo

05.03.2017, autor Redakce
Opava – Jarní sezona je tady a fotbalisté Slezského FC do ní vstoupí proti nelehkému soupeři. V pondělí 6. března od 16 hodin se na trávníku v Městských sadech představí nevyzpytatelné Znojmo v čele s trenérem Radimem Kučerou, pro opavského diváka velmi známou postavou.
17.kolo, pondělí 6.3.2017, 16:00
SFC Opava SFC Opava
2:2
1. SC Znojmo FK 1. SC Znojmo FK
Fendrich – Hrabina (66. Janetzký), Simerský, Radić, T. Čelůstka – Schaffartzik – Grussmann (56. Jurečka), Jursa (83. Puškáč), Zapalač – Kuzmanović, Smola. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Doleček – Helísek, Odehnal, Mezlík, Cihlář – Teplý, Urbančok (60. Motal), Nepožitek, Javůrek (89. Holub) – Šamánek, Klíma (79. Svozil). Trenér: Radim Kučera.
 
Branky: 76. Zapalač, 85. z pen. Kuzmanović – 29. z pen. Teplý, 58. Javůrek.
Rozhodčí: Orel – Wilczek, Vlček.
ŽK: Smola, Simerský, Puškáč – Odehnal, Nepožitek, Mezlík.
Diváci: 2645

Slezané začali dobře a po sedmi minutách to zpoza šestnáctky zkusil Zapalač. Jeho přízemní bombu Doleček vyrazil do strany, kam si naběhl Kuzmanović, ale z ostrého úhlu minul odkrytou bránu Znojma.

Na opačné straně se kolem opavských beků prohnal Klíma, s jeho střelou si však skvěle poradil Fendrich. O chvíli později mohli jít Jihomoravané do vedení. Klíma si narazil míč s Javůrkem, ale prvně jmenovaný zblízka přestřelil domácí svatyni.

Pak to přišlo. Hrabina ztratil balon, Javůrek pohotově vysunul Klímu, jenž přihrával pod sebe a trefil do ruky Radiće. Rozhodčí Orel chvíli váhal, ale nakonec ukázal na penaltový puntík. Míč si vzal Teplý a pumelicí k levé tyči nedal Fendrichovi, jenž vystihl směr střely, sebemenší šanci.

Krátce nato se Smola otočil kolem obránců, po kontaktu se znojemským dvojblokem upadl a sudí pískl penaltu také ve prospěch Opavy. Tradiční exekutor Schaffartzik se snažil nacpat míč k tyči, jenže Doleček míč vyrazil na roh.

Po změně stran Slezané otevřeli hru a hosté unikali do nebezpečných brejků. Jeden z nich zakončil Javůrek střelou do pravé tyče opavské brány. O chvíli později si ale spravil chuť, když si „narazil“ balon se Simerským a přehodil vyběhnutého Fendricha – 0:2.

Opavští vrhli všechno do ofenzivy. Po hodině hry pálil z dobré pozice těsně nad bránu Jursa. Po přihrávce střídajícího Janetzkého se mezi dvěma protihráči probil do zakončení Zapalač, ale ani on nepřekonal Dolečka.

Situace se změnila v 76. minutě, kdy Doleček po rohu domácích neudržel balon v náručí. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Jurečka, který přiťukl balon Zapalačovi a ten bombu z ostrého úhlu pověsil balon pod břevno.

Opava žila a byla na koni. Z hranice vápna to zkoušel Čelůstka, jeho ránu hosté zblokovali. Pak se na hřiště dostal Puškáč, Mezlík jej v šestnáctce srazil k zemi a penaltu chladnokrevně proměnil srbský útočník Kuzmanović – 2:2.

Závěr patřil Slezskému FC, který jihomoravský celek místy drtil. Slibné příležitosti měl Janetzký, jenže v koncovce mu chyběl klid. Opavští přes enormní snahu třetí gól nepřidali a se Znojmem remizovali 2:2.