oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka na úvod prohrála na Slovácku

17.03.2017, autor Redakce
Opava – První zápas TOP skupiny ligy mladšího dorostu sedmnáctce Slezského FC Opava příliš nevyšel. Na půdě Slovácka se sice snažila, ovšem alespoň bod si z Uherského Hradiště nakonec neodvezla. Prohrála totiž nejtěsnějším možným rozdílem.
20.kolo, sobota 11.3.2017
Slovácko Slovácko
1:0
SFC Opava SFC Opava
 
Vyklický – Fusek, Anděl, Harazim, Blažej – Souček (67. Nosál) – Harasim (65. Bartusek), Darmovzal, Koschatský (62. Miškev), Čonka – Katschmarz (65. Elbel). Trenér: Lukáš Černín.
 

Rozhodující se nakonec ukázala chyba v obraně, ke které došlo během úvodní čtvrthodiny zápasu. Toto zaváhání soupeř potrestal. Jinak se hrálo ve vysokém tempu a obě mužstva chtěla uspět. I kvůli tomu to na hřišti několikrát zajiskřilo.

„Soupeř se během utkání dostal do několika slušných šancí, které neproměnil. My jsme se ocitli dvakrát tváří v tvář gólmanovi Slovácka. V prvním případě trefil Katschmarz ruce gólmana, ve druhém Miškev minul,“ komentoval kouč opavské sedmnáctky Lukáš Černín.

„Po stránce nasazení nemohu hráčům nic vyčíst, všichni bojovali. Nedostatky byly z naší stany v práci s míčem, kdy jsme byli pomalejší, než bychom potřebovali. Na první utkání ale můžeme být spokojeni s přístupem. V dalších zápasech bychom chtěli přidat i trošku více fotbalovosti,“ dodal.