oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Zápas jara je tady! Slezský FC čeká derby s Baníkem

17.03.2017, autor Redakce | FOTO: Deník
Opava – A je to tady! Velké derby fotbalového jara je za dveřmi. Do Městských sadů míří aktuálně druhý tým Fortuna národní ligy ostravský Baník. Vyprodaný stadion uvidí přímý souboj o druhé postupové místo. Pokud Opavští vyhrají, dostanou svého velkého rivala v tabulce pod sebe.
19.kolo, sobota 18.3.2017, 14:00
SFC Opava SFC Opava
0:1
Ostrava Ostrava
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka (83. Puškáč) – Schaffartzik – Kuzmanović (72. Janetzký), Jursa (81. Mozol), Zapalač – Jurečka, Smola. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Vašek – Breda, Mešaninov, Helešic (75. Granečný), Zápotočný – Hlinka, Hrubý, Pekár (66. Mičola) – Sus, de Azevedo, Stáňa (46. Jakubov). Urgela.Trenér: Vlastimil Petržela.
 
Branka: 79. Mičola.
Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Dobrovolný.
ŽK: Zapalač, Schaffartzik – Sus, Zápotočný, Hrubý.
Diváci: 5448
+14+14+14

Zápas začal pěkně zostra. Hned po sedmi minutách hry našel Jursa útočníka Smolu, ten balon sklepl pro Jurečku, jenž se ocitl sám před Vaškem, ale ostravský gólman předvedl skvělý zákrok a podržel Baník.

Postupem času se začalo hrát opatrně a poslední slovo měl v prvním poločase Hlinka, jeho dělovku si však pohlídal brankář Fendrich.

Na startu druhého poločasu měli domácí další tutovku. Hrabina prolétl kolem pravé lajny, poslal ostrý centr před bránu ale Smola ani Jurečka na něj nedosáhli. Po hodině hry Opava hosty zatlačila, Jurečka dostal nabito, jenže jeho ránu z ideální pozice tečoval jeden z hostů těsně vedle pravé tyče.

Na opačné straně to dálky zkusil Hlinka a lehounce orazítkoval břevno opavské brány. Slezský FC si oddychl a útočil dál. Smola předal míč Zapalačovi, který to zkusil z rohu vápna a Vašek skryl míč v rukavicích.

V 79. minutě přišel pro domácí fanoušky šok. Baník zahrával roh, míč propadl vápnem až ke střídajícímu Mičolovi a opavský odchovanec v dresu Ostravy propálil Fendricha – 0:1. Žluto-modří v závěru tlačili, vyrovnat však nedokázali a poprvé v letošním ročníku na svém stadionu prohráli.