oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Parádní obrat! Slezský FC otočil duel s Brnem a je v semifinále

26.03.2017, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Slezský FC je v semifinále MOL Cupu! Slovácko, Plzeň a teď i brněnská Zbrojovka. Všechny tyto prvoligové týmy se musely sklonit před opavskými fotbalisty. Slezané v souboji s Brnem prohrávali, ale po změně stran dvěma góly otočili skóre a slaví historický postup mezi nejlepší čtyři kluby poháru.
5.kolo, neděle 26.3.2017, 12:15
SFC Opava SFC Opava
2:1
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
Fendrich – M. Helebrand (85. Čelůstka), Simerský, Žídek, Hrabina – Schaffartzik – Jursa (62. Mozol), Janetzký (75. Grussmann), Zapalač, – Kuzmanović, Smola. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Melichárek – Štohanzl, Pavlík, Vraštil, Lutonský – Sedlák – Litsingi (60. Ashiru), Škoda, Tashchy, Přichystal (74. Rybička) – Řezníček. Trenér: Svatopluk Habanec.
 
Branky: 64. Janetzký, 78. Schaffartzik – 45. Řezníček.
Rozhodčí: Berka – Fišer, Vlasjuk.
ŽK: Schaffartzik, Kuzmanović – Pavlík, Tashti, Melichárek.
Diváci: 3928

Opava začala pěkně od podlahy. Už po třech minutách Jursa vysunul Kuzmanoviće, srbský útočník obešel obránce a technickou střelou zazvonil na břevno. Ofenzivní dravec Slezského FC se o chvíli později hnal do další šance, míč mu uskočil a dobíhající Zapalač pohotově vypálil. Jeho pumelici Melichárek s vypětím všech sil vyškrábl na roh.

Následně Jursa nacpal z pravé strany míč před brněnskou bránu. Balon jen prosvištěl kolem malého vápna a hosté měli štěstí, že se na číhané nenacházel žádný z opavských hráčů. Těsně před koncem prvního poločasu zahrozila Zbrojovka. Řezníček si zpracoval míč na prsa a unikal sám na Fendricha, jenže z ideální pozice trefil jen pravou tyč.

V poslední minutě první půle se jinak nepříliš aktivní Zbrojovka prosadila. Škoda z levé strany parádně odcentroval na Řezníčka, který bez přípravy přímo ze vzduchu trefil balon a brněnský celek ve Slezsku vedl.

Po změně stran vsadila Opava všechno na útok. Náznaky šancí dlouho končily na pozorné brněnské obraně, ale v 65. minutě se téměř čtyři tisíce diváků na stadionu v Městských sadech dočkaly. Po standardce Zapalače jeden z opavských hráčů hlavou poslal míč do vápna, kde jej Smola sklepl pro Janetzkého, jenž zblízka prostřelil Melichárka – 1:1.

Tribuny byly ve varu a Slezský FC vycítil šanci. Po krátkém obléhání hostující brány to ze složité pozice zkoušel Zapalač, Melichárek míč konečky prstů nadvakrát vytlačil na tyč a Pavlík balon odkopl na roh.

Po něm jeden z hostujících hráčů odhlavičkoval balon na hranici šestnáctky, kde se do míče opřel Schaffartzik a nádhernou střelou z voleje otočil skóre ve prospěch Opavy! Hosté kontrovali střelou Řezníčka z otočky, ale Fendrich byl připraven.

Následně Brno přežilo domácí přečíslení a srovnat mohl Škoda, jenže jeho hlavičku si Fendrich pohlídal. Slezský FC těsný náskok udržel a po skalpu dalšího prvoligisty se může těšit na semifinále MOL Cupu!