oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Do Slezska míří Pardubice, Opava je favoritem

30.03.2017, autor Redakce
Opava – Do sobotního zápasu s Pardubicemi jdou opavští fotbalisté v roli jasného favorita, povinnost jim velí vyhrát. Východočechům se letos nedaří, okupují až čtrnáctou příčku tabulky.
20.kolo, sobota 1.4.2017, 18:00
SFC Opava SFC Opava
1:2
Pardubice Pardubice
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka (76. Helebrand) – Jursa – Janetzký (56. Jurečka), Mozol, Grussmann (63. Puškáč) – Smola, Kuzmanović. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Čiernik – Kudrna, Ladra – Kayamba (79. Pospíšil), Řezníček (87. Kovář), Jeřábek – Petráň (75. Shejbal). Trenér: Jaroslav Míchal.
 
Branky: 42. z pen. Kuzmanović – 48. Kayamba, 55. Čiernik.
Rozhodčí: Dubravský – Blažej, Arnošt.
ŽK: Grussmann – Křapka, Kudrna, Knobloch, Řezníček.
Diváci: 4056
+15+15+15

Opavští mohli jít hned na startu zápasu do vedení. Už po šesti minutách Čelůstka vysokým nákopem našel Kuzmanoviće. Ten měl sice balon na dlouhou nohu, přesto zakončil a moc nechybělo, aby domácí vedli. Na opačné straně mohl skóre otevřít Kudrna, ale z pětky minul opavskou bránu.

Následující minuty přinesly vyrovnaný fotbal. Opticky měli více ze hry hosté, kteří mohli po půlhodině udeřit. Řezníček vysunul Kayambu, ten na sebe navázal vyběhnuvšího brankáře Fendricha, kterého obešel, ale jeho zpětnou přihrávku do vápna vystihl Simerský a bylo po šanci.

V závěru první půle se ale více než čtyři tisícovky diváků mohly radovat. Grussmann hlavou sklepl míč pro Kuzmanoviće, ten byl faulován a rozhodčí odpískal penaltu. Míč si vzal sám faulovaný a tvrdou střelou doprostřed brány poslal Opavu do vedení.

Pardubicím však skvěle vyšel vstup do druhého poločasu. Z jeho začátku uplynuly jen tři minuty, když Kayamba dostal výbornou přihrávku zhruba do prostoru penalty a chladnokrevně prostřelil Fendricha – 1:1.

Pak přišla na řadu 55. minuta, kdy Čiernik utekl po pravé straně, a jeho střílenou přihrávku si smolně srazil do vlastní brány kapitán Žídek. Opavský kouč poslal do hry útočníky Jurečku s Puškáčem a Slezané se začali hnát do útoku.

Mozol chytrou přihrávkou pod sebe našel Puškáče, ale ránu střídajícího borce vytáhl Knobloch na roh. Po rohu už mnozí diváci zvedali ruce nad hlavu, když Simerský po skrumáži dorážel balon do brány, na čáře jej však zastavil pardubický dvojblok.

Srovnat mohl Jurečka, jenže ani jeho rána si cestu do sítě nenašla. Pak ještě Mozol neprostřelil clonící obránce v momentě, kdy byl Knobloch mimo bránu, a Opava tak podlehla pardubickému celku v poměru 1:2.