oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka porazila favorizovanou Sigmu

12.04.2017, autor Redakce
Opava – Velmi důležité tři body vybojovala opavská devatenáctka v utkání s favorizovanou Sigmou. Slezané podali dobrý výkon, hosté byli sice více na míči, avšak tentokrát opavská bojovnost znamenala více.
24.kolo, sobota 8.4.2017, 11:00
SFC Opava SFC Opava
3:2
Olomouc Olomouc
Mosler – Hurta (65. Stošek), Keller, Štefka, Musila – Dybal, Rychlý, Kuzník – Vrána, Veselý, Socha (80. Fusek). Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 29. Socha, 59. z pen. Hurta, 80. z pen. Keller – 5. Kiška, 54. Sláma.
Rozhodčí: Ogrodník – Polášek, Kostelník.
ŽK: Rychlý – Machalický, Kiška, Zmrzlý, Sivoň.

„Výhry si ceníme. Sigma hraje na špici,“ řekl na úvod trenér Alois Skácel. „Hrají hodně útočně a tolik nemyslí na obranu, toho jsme využili. Kluci hráli hodně odvážně a Olomouc to zaskočilo,“ pokračoval šéf opavské lavičky.

Opava kopala tři penalty, tu první ale Vrána neproměnil. „Víme, že penalty jsou naším velkým problémem. Ani jeden rozstřel se nám nepodařilo v sezoně vyhrát. Proti Sigmě také Vrána zaváhal, naštěstí Hurta s Kellerem byli stoprocentní,“ pochvaloval si Alois Skácel.

„Kopali jsme tři penalty a mohla být klidně i čtvrtá po sražení Dybala. Sigma byla naší aktivitou zaskočena, mnohdy hrála na hranici tvrdosti,“ doplnil.

Vzhledem k ostatním výsledkům potřebovala Opava body jako sůl. „Výhra byla povinností. Musím ale říci, že nešlo o žádnou náhodu. Kluci dřou, v každém utkání se vydají na maximum a po něm jsou totálně vyčerpáni,“ poznamenal Alois Skácel.

Další zápas hraje Opava na Baníku.