oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva nestačila na Havířov

12.04.2017, autor Redakce
Opava – Béčko Slezského FC hostilo jednoho z favoritů soutěže Havířov. I když se opavští borci snažili, na body nedosáhli. S týmem trenéra Miroslava Matušoviče prohráli 1:4.
20.kolo, neděle 9.4.2017, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
1:4
Havířov Havířov
Lasák – Vitoul (80. Uvíra), Farský, Metelka, Mezera (46. Večerek) – Ivan, Berger (62. Fišer), A. Helebrand, Adamovský – Strnad, Gebauer. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
 
Branky: 65. Gebauer – 20. Gomola, 22. a 83. Omasta, 71. Michalčák.
Rozhodčí: Broskevič – Trigas, Macrineanu.
ŽK: A. Helebrand, Vitoul – Lisický, Förster, Michalčák.
Diváci: 96

„Věděli jsme, že se nám do cesty postaví zkušený tým,“ řekl na úvod trenér Lubomír Hrabina. Osudnými pro domácí celek se stalo pasáž mezi dvacátou a dvaadvacátou minutu, kdy dvakrát inkasoval. „Bohužel tyto góly s námi zamávaly,“ pokrčil rameny trenér.

Po přestávce se Opava začala zvedat. „Začali jsme soupeře přehrávat. Vše vyústilo ve vstřelení kontaktního gólu,“ pokračoval Hrabina. Tlak Opavských sílil, jenomže pak si vybral slabší chvilku gólman Lasák. Po střele ze čtyřiceti metrů inkasovali Opaváci třetí gól.

„Byla to škoda, náš tlak gradoval, sahali jsme po vyrovnání. I za tohoto stavu jsme se snažili s výsledkem něco udělat. Otevřeli jsme hru, ovšem sedm minut před koncem dal Havířov čtvrtý gól,“ řekl opavský trenér. „Je to škoda, soupeř nám dal lekci z produktivity a důrazné hře v šestnáctce,“ uzavřel.