oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Přijede Most, oproti jaru se značně obměněným kádrem

03.08.2012, autor Redakce
Už jsme se dočkali, fotbalové jaro i ve druhé lize se hlásí o slovo. V sobotu se v Městských sadech představí celek Mostu.
1.kolo, sobota 4.8.2012, 18:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Most Most
Květon – Zapletal, Uvíra, Kuděla, Hrabina – Šrom, Metelka, Ficek (71. Žmolík), Sedláček (83. Lokša) – Prokeš, Radzinevičius (77. Schaffartzik). Trenér Josef Mazura.
 
Beláň – J. Procházka, Běloušek, Lafrance, Pospíšil – Nguyen (75. Vodička), Schut, T. Pilař, Šraga – Lácha, Mujagič (84. Štefko). Trenér Michal Zach.
 
Branky: 7. Sedláček – 28. Šraga. Rozhodčí: Lerch – Machálek, Ratajová. Žluté karty: Lácha, Pilař.
Diváci: 1720
+10+10+10

Zápas se začal pro domácí vyvíjet velmi dobře. Už po sedmi minutách šli do vedení, když balon z trestného kopu zakroutil k tyči Lumír Sedláček. „Ten je v této disciplíně extratřída, zahrává je skvěle,“ smekl před svým protihráčem kapitán Mostu Tomáš Pilař.

A domácí měli další šance. Hynek Prokeš trefil břevno, Michal Šrom z metru přestřelil branku. „Měli jsme vést 3:0, takové šance musíme proměňovat,“ zlobil se sám na sebe Hynek Prokeš a dodal: „Tohle utkání jsme měli vyhrát.“

Po zahozených šancích přišel pro Slezany trest. Po ojedinělé akci se kolem Uvíry prodral Šraga a lobl Květona – 1:1. „Chtěl jsem mu snížit úhel, ani jsem nepadal. Čekal jsem lob, bohužel na míč jsem stejně nedosáhl,“ smutnil brankář SFC Josef Květon. V samotném závěru prvního dějství ještě z dobré pozice minul branku Radzinevičius.

Ve druhém poločase byla Opava aktivnější, ale gól se ji dát nepodařilo. „Domácí hrozili ze standardních situací, my jsme je ale dokázali bránit,“ řekl trenér Mostu Michal Zach. V samotném závěru nejdříve vychytal Štefka Květon a na druhé straně hosté vykopávali míč z brankové čáry po akci Hynka Prokeše. „Jsem trochu zklamaný. Měli jsme vyhrát. Škoda neproměněných šancí, klukům musím ale za odvedený výkon poděkovat,“ řekl k zápasu opavský trenér Josef Mazura.