oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko si poradilo s Dolním Benešovem, nastoupil i Zdeněk Pospěch

02.05.2017, autor Redakce
Opava – Okresní derby mezi béčkem Opavy a Dolním Benešovem dopadlo lépe pro rezervu Slezského FC. Po gólech Gebauera a Strnada zvítězila 2:0.
22.kolo, neděle 30.4.2017, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
2:0
Dolní Benešov Dolní Benešov
Lasák – Pospěch (72. Vitoul) (87. Mezera), Farský, Metelka, Večerek – Ivan (79. Muczka), A. Helebrand, Berger, Adamovský – Gebauer, Strnad. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Kolenko – Košárek, Moravec, Dřizgevič , Haas – Foitzik (75. Večerek), Juchelka, Hartmann, Těžký, Býma (46. Moc) – Radek. Trenér: Dušan Christoph.
 
Branky: 5. Gebauer, 73. Strnad.
Rozhodčí: Vojkovský – Černoevič, Slaminka.
ŽK: Gebauer – Dřizgevič, Moravec, Moc.
ČK: 78. Lasák (Opava).
Diváci: 120

Domácí kouč Lubomír Hrabina nasadil do hry Zdeňka Pospěcha. Bývalý reprezentant se dává dohromady po zranění kolena. „Přítomnost Zdeňka Pospěcha v sestavě je pro ostatní hráče velkou motivací,“ řekl trenér Lubomír Hrabina.

Opava začala dobře. Už v páté minutě šla do vedení, když se prosadil Gebauer. „V prvním poločase jsme hráli dobře. Benešov se do šancí nedostával, naopak my jsme mohli naše vedení navýšit,“ podotkl opavský kouč. „Hosté příliš často naši branku neohrožovali,“ dodal.

Po přestávce se snažil Benešov Opavským vyrovnat v nasazení a bojovnosti. „My jsme začali hrát ze široka, přes celé hřiště. Hra už tak dobrá nebyla,“ přiznal kouč. Drama se ale žádné nekonalo. Na 2:0 zvyšoval Strnad. Opava nakonec dohrávala o deseti, když byl vyloučen brankář Kryštof Lasák. „Jeho vyloučení bylo jedinou kaňkou. Jinak jsem se vším spokojen,“ uzavřel Lubomír Hrabina.