oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavu čeká derby s Vítkovicemi. SFC je favoritem

05.05.2017, autor Redakce
Opava – Sobota 6. května bude v Městských sadech ve znamení derby. Opava totiž od 18 hodin hostí Vítkovice. Ty jsou sice na předposledním místě v tabulce, ale jaro mají zatím skvělé. Stíhací jízda za záchranou jim zatím vychází.
26.kolo, sobota 6.5.2017, 18:00
SFC Opava SFC Opava
2:1
Vítkovice Vítkovice
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Helebrand (75. Puškáč) – Schaffartzik – Jursa, Janetzký (60. Kuzmanović), Zapalač – Smola, Jurečka (83. T. Čelůstka). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Květon – Cverna, Honiš, Mikula, Prajza – Texl, Vaněk, Matěj (87. M. Kovařík), Fiala – Szotkowski (46. Juřena), Mišinský (73. Gebert). Trenér: Ivan Kopecký.
 
Branky: 5. Janetzký, 80. Jursa – 44. Fiala.
Rozhodčí: Matějček – Ratajová, Horák.
ŽK: Smola, Puškáč – Honiš, Cverna.
Diváci: 2903

Komando trenéra Skuhravého začalo skvěle. Nejprve sice zahrozil střelou z dálky Mišinský, ale vzápětí se ve vápně rychle zorientoval Janetzký a jeho střela šťastně doputovala až za záda zkoprnělého Květona. Krátce nato se opřel do míče Zapalač a jeho bomba z přímého kopu skončila jen těsně vedle pravé tyče vítkovické brány.

Květon pak zazářil při hlavičce Jursy, kterou vytáhl na roh. Následně vychytal také mladého obránce Matěje Helebranda. Slezané byli v těch chvílích jasně lepší, jenže šance nevyužili a na konci prvního poločasu přišel trest. Cverna odcentroval z pravé strany na hlavu Fialy, který zblízka překonal Fendricha a srovnal na 1:1.

Po změně stran Opavští přidali, jenže jejich hra působila místy hekticky. Hosté bez problémů odolávali náporu domácích. Navíc občas vyráželi do zajímavých brejků. V 78. minutě to stadionem jen zahučelo. Střídající Gebert totiž natáhl zpoza šestnáctky a jeho pumelice orazítkovala pravou tyč domácí brány.

Kritickou chvíli Opava přežila, a pak přišlo radostné uvolnění. Zapalač rozehrál roh na zadní tyč, kde stál připravený Jursa, jenž procpal balon do sítě a Slezský FC měl svůj náskok zpátky. V závěru jej musel velmi pozorně bránit.

Hosté totiž mohli vyrovnat, když Texl skvělým centrem posadil míč na hlavu Kovaříka. Toho ale zákrokem sobotního večera vychytal opavský gólman Fendrich a zachránil výhru Slezského FC. Opavští tak zvítězili počtvrté v řadě a hořkost porážky nepoznali už šest zápasů. Teď úspěšné tažení prodloužit na půdě Třince.