oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Další anglický týden pro SFC. Tentokrát vyjíždí do Třince

10.05.2017, autor Redakce
Opava – Po sobotním derby s Vítkovicemi, které Slezský FC vyhrál v poměru 2:1, opavští fotbalisté otestují kvality dalšího lokálního rivala. Tím bude Třinec. Duel dvou nedalekých soupeřů má začátek ve středu 10. května od 17.00 hodin.
27.kolo, středa 10.5.2017, 17:00
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
1:3
SFC Opava SFC Opava
Paleček – Stříž, Reintam, M. Čelůstka, Janoščín, Benetka (82. Hošek) – Šumbera, Krišto, Janošík (69. Joukl), Ižvolt – Dedič. Trenér: Jiří Neček.
 
Fendrich – Pospěch (78. Puškáč), Simerský, Žídek, T. Čelůstka – Schaffartzik – Hrabina, Janetzký (73. Mozol) Zapalač – Jurečka (87. Radić), Kuzmanović. Trenér: Roman SKuhravý.
 
Branky: 48. Stříž – 6. Kuzmanović, 34. Jurečka, 86. Zapalač.
Rozhodčí: Severýn – Vlček, Podaný.
ŽK: Ižvolt – Čelůstka, Simerský, Mozol.
Diváci: 683

V základní sestavě Slezského FC se objevil uzdravený borec Zdeněk Pospěch, který byl hned na startu zápasu u vzniku první gólové akce. Z pravé strany totiž poslal do vápna parádní centr, který našel Kuzmanoviće a srbský útočník střelou bez přípravy uklidil míč k tyči. Na opačné straně zahrozil Dedič, ale opavský brankář Fendrich byl připraven.

Po půlhodině hry spadl balon po dlouhém nákopu přímo na rozběhnutého Jurečku, který povedenou střelou k levé tyči zdvojnásobil vedení opavského celku – 0:2. V závěru první půle se domácí radovali z kontaktní branky, kterou s přispěním tyče vsítil Dedič, jenže stál v ofsajdu, a tak se skóre neměnilo.

Regulérního gólu se Třinečtí dočkali krátce po změně stran. Ižvolt napálil z přímého kopu tyč, balon se odrazil k Střížovi, jenž poslal balon za záda Fendricha. Po hodině hry domácí gólman Paleček zlikvidoval ránu Jurečky. Opavští pokračovali v akci, Pospěch vrátil míč do ohně, kde číhal Kuzmanović, ale jeho ránu z voleje vytěsnil Paleček mimo bránu.

Slezský FC si mohl vzít dvoubrankový náskok zpátky po akci, na jejímž konci stál Žídek, ale ten ve skluzu těsně minul domácí svatyni. O chvíli později se po pěkné zpětné přihrávce Puškáče opřel do míče Zapalač a fantastickou ránou upravil skóre na konečných 3:1.

Slezané tak na jaře venku neztratili ještě ani bod, ve Fortuna národní lize zvítězili v pátém utkání v řadě a náskok druhého Baníku stáhli na tři body.