oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko podlehlo Frýdlantu

10.05.2017, autor Redakce
Frýdlant, Opava – Rezerva SFC v dalším zápase divize hrála ve Frýdlantu. V ofenzivě toho opavští kluci moc nepředvedli a prohráli 0:2. Jednu z domácích branek vstřelil bývalý hráč SFC Jan Svatonský.
24.kolo, neděle 7.5.2017, 16:30
Frýdlant nad Ostravicí Frýdlant nad Ostravicí
2:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Muczka – Vitoul, Farský, Metelka, Večerek – Ivan (71. Mezera), A. Helebrand, Berger (65. Uvíra), Adamovský – Strnad, Gebauer. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branky: 50. Fromelius, 65. Svatonský.
Rozhodčí: Tomanec – Šimoník, Škrobák.
ŽK: Marek, Dvořák (oba Frýdlant).
Diváci: 341

Opavští se v prvním poločase snažili, ale domácího brankáře příliš nezaměstnávali. Nejnebezpečněji vypadala šance Strnada, který ale nakonec ideálně netrefil balon.

„Do prvního poločasu jsme nevstoupili špatně. Měli jsme balon více v držení a soupeře do žádných velkých možností nepouštěli,“ řekl trenér Lubomír Hrabina. „Směrem dopředu všechny naše akce končily před šestnáctkou domácích,“ řekl ještě k prvnímu dějství kouč.

Ve druhém poločase šla Opava do přečíslení, jenomže ztratila míč a domácí tuto chybu potrestali vedoucí brankou. Slezané si po autovém vhazování neodpustili další hrubku, kterou potrestal bývalý hráč Slezanů Svatonský.

„Doplatili jsme na chyby. Sami jsme nebyli schopni domácího gólmana ohrozit a zaslouženě jsme prohráli,“ uzavřel Hrabina.

Už ve středu hraje náš tým ve Valašském Meziříčí, jehož dres obléká opavský odchovanec Zbyněk Pospěch.