oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

SFC se představí doma. Do Opavy míří Varnsdorf

12.05.2017, autor Redakce
Opava – Desátý tým Fortuna národní ligy Varnsdorf dorazí v sobotu do Opavy. Severočeši naposledy porazili na domácím trávníku ústeckou Armu. Zajímavostí je to, že není tomu tak dávno, co Varnsdorf vedl z pozice hlavního kouče současný trenér Opavy Roman Skuhravý.
28.kolo, sobota 13.5.2017, 18:00
SFC Opava SFC Opava
4:2
Varnsdorf Varnsdorf
Fendrich – Pospěch (68. Hrabina), Radić, Žídek, Helebrand – Schaffartzik – Kuzmanović (65. Jursa), Mozol, Zapalač – Jurečka, Puškáč (83. Janetzký). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Porcal – Novotný, Bílek (46. Knejzlík), Lischka, Richter – Beránek (61. Švantner), Zbrožek – Bláha, Durdević, Daníček – Fotr (46. Dordič). Trenér: Zdenko Frťala.
 
Branky: 3. Puškáč, 18. Zapalač, 51. Schaffartzik, 90. Jurečka – 50. a 80. Richter.
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Flimmel.
ŽK: Helebrand – Lischka, Knejzlík.
ČK: 81. Lischka (Varnsdorf).
Diváci: 2955
+14+14+14

Slezský FC začal fantasticky. Už po třech minutách se po nahrávce Jurečky otočil kolem obránce Puškáč a zblízka prostřelil Porcala. Na opačné straně zahrozil nebezpečnou střelou Bílek, jenže opavskou bránu minul. Pak aktivní Jurečka odcentroval na Zapalače a jeho hlavičku na poslední chvíli zastavil Porcal.

Zapalač se dočkal vzápětí. Slezané rozběhli rychlý brejk, Puškáč chytře počkal s přihrávkou, a pak vysunul Zapalače, jenž zavěsil nechytatelnou bombou pod břevno – 2:0. Opavští pak trochu přibrzdili a hostující Fotr se probil do dvou šancí.

Při první z nich trefil z ostrého úhlu Fendricha a následně opavský gólman skvělým zákrokem vyrazil míč do zámezí. Na konci první půle šli tři Opavští na varnsdorfskou svatyni, jenže akci nedotáhli do konce, když Kuzmanovićovi balon v klíčový okamžik uskočil.

Hned po změně stran přišlo ze strany Varnsdorfu varování. Dordičův centr pohotově zpracoval Richter a snížil na rozdíl jediné branky. Opava ale zareagovala parádně. Pospěch poslal do úniku Schaffartzika, který střelou pod Porcalem vrátil domácímu týmu dvoubrankový náskok. Pak ještě Porcal vychytal Jurečku.

Hosté v 80. minutě opět snížili. Tentokrát si pas Dordiče sklepl Richter a pěknou střelou k pravé tyči upravil na 2:3. Krátce nato však výběr kouče Frťaly přišel o Lischku, který dostal druhou žlutou kartu a dohrál. Opavští si pro fanoušky schovali ještě čtvrtý gól.

Jurečka si na polovině hřiště krásně poslal balon kolem lajny, upláchl svému hlídači a nádhernou střelou zpoza vápna pojistil opavské vítězství. Ve Fortuna národní lize už šesté v řadě. Teď fotbalisty Slezského FC čeká finálová bitva v MOL Cupu se Zlínem, která je na programu ve středu 17. května od 17:30.