oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

SFC jede na opačnou stranu republiky, čeká ho Sokolov

20.05.2017, autor Redakce
Opava – Slezský FC v předposledním kole Fortuna národní ligy zajíždí na daleký výjezd přes celou Českou republiku až do Sokolova. V zápase, který má výkop v neděli 21. května od 16 hodin na sokolovském stadionu, půjde oběma týmům o hodně.
29.kolo, neděle 21.5.2017, 16:00
Sokolov Sokolov
0:1
SFC Opava SFC Opava
Belaň – Strada (84. Valenta), Dobrotka, Ševčík, Čermák – Zorvan, Machek, Glaser (71. Mejdr), Sadílek, Jakub Dvořák II. – Přeučil (80. Čihák). Trenér: Vítězslav Hejret.
 
Fendrich – Pospěch, Simerský, Žídek, Hrabina – Schaffartzik – Jursa (76. Smola), Janetzký, Zapalač – Jurečka, Kuzmanović (46. Puškáč). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branka: 81. Jurečka.
Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Kotalík.
ŽK: Čermák – Hrabina, Schaffartzik.
Diváci: 743

Slezané začali solidní šancí, když po pár minutách hry Pospěch odcentroval na Schaffartzika a jeho hlavičku vytáhl sokolovský gólman Belaň nad bránu. Na opačné straně Přeučil poslal míč Zorvanovi, jenže ten vystřelil z ostrého úhlu jen do boční sítě opavské svatyně.

Po změně stran opavskému týmu zatrnulo. Malou domů vystihl Přeučil, obešel Fendricha, ale balon nedokázal zasunout do prázdné brány. Pak to hořelo i na druhé straně. To když Janetzký vypálil bez přípravy a zazvonil na břevno. Krátce nato Jursa přehrál Machka a tečovaná pumelice opavského záložníka skončila v zámezí. Po rohu pak hlavičkoval Simerský a Belaň opět čaroval.

Aktivní Opavští mohli jít po hodině hry do vedení, Zapalačovu bombu Belaň vyrazil a následná dorážka jednoho z Opavských minula bránu. Poté Slezané přežili dvě horké chvilky.

Nejprve ke kopačkám střídajícího Mejdra dopadl prudký centr Čermáka a sokolovský borec zblízka netrefil opavskou bránu. O chvíli později Přeučilovu střelu pod břevno musel vyrazit gólman Fendrich. Pak to přišlo.

Běžela 81. minuta, když centr na zadní tyči uklidil do sítě povedenou hlavičkou Jurečka a Opava vedla. Rychlík Slezanů vzápětí upaloval sám na bránu, ale Belaň tentokrát zachránil Sokolov od pohromy.

Slezský FC už si výsledek pohlídal, a díky těsné výhře stáhl náskok ostravského Baníku na pouhý bod. O druhém postupujícím do nejvyšší soutěže tak rozhodne až poslední kolo Fortuna národní ligy. V něm Opavští hostí Sigmu Olomouc.

Ohlasy trenérů

Roman Skuhravý (trenér Slezského FC Opava): „Udělali jsme maximum, pro to, aby se rozhodovalo v posledním kole. Samozřejmě nám k tomu pomohl Baník. Nemá smysl mluvit o nějakém kombinačním fotbale. Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepším týmem. Mohli jsme rozhodnout daleko dříve. Měli jsme to postavené tak, že tento zápas byl důležitější než ten středeční. V neděli chceme plný dům, není větší tahák než nedělní utkání.“