oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

SFC hraje o ligu. Chystá se na Sigmu a chce tři body

27.05.2017, autor Redakce
Opava – Poslední zápas Fortuna národní ligy je tady. Do Městských sadů míří olomoucká Sigma, suverénní vítěz soutěže. Opavě jde o hodně. V případě vítězství nad Hanáky a klopýtnutí Baníku se Znojmem se bude ve slezské metropoli slavit postup do ligy.
30.kolo, neděle 28.5.2017, 15:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
Olomouc Olomouc
Fendrich – Pospěch (90. M. Helebrand), Simerský, Žídek, Hrabina – Schaffartzik – Janetzký, Jursa, Zapalač 85. Radić) – Jurečka, Kuzmanovič (62. Puškáč). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Reichl – Zahradníček, Štěrba, Radaković, Jemelka – Hála (61. Petr), Plšek, Antl (61. Manzia), Falta – Ambrozek (72. Yunis) – Chorý. Trenér: Václav Jílek.
 
Branky: 31. Jurečka, 56. z pen. Schaffartzik.
Rozhodčí: Julínek – Arnošt, Melichar.
ŽK: Zapalač (Opava).
Diváci: 6136
+20+20+20

Začalo se pěkně zostra. Nejprve Zapalačův střílený centr musel na malém vápně odboxovat do bezpečí Reichl. Na opačné straně to hořelo poté, co Ambrozek předal míč Plškovi, jenže nejlepší střelec FNL z voleje přestřelil. Skóre nedělního mače mohl následně otevřít hostující Chorý, jeho rána bez přípravy však skončila vedle.

Pak to přišlo. Po půlhodině hry sice opavskou kombinaci Hanáci narušili. Balon se ale odrazil k Jurečkovi, jenž se rychle otočil, napřáhl a fantastickou trefou z voleje poslal Slezský FC do vedení. Krátce po změně stran upaloval Zapalač na Reichla, který mu zmenšil střelecký úhel, a pak střelu opavského rychlíka vytěsnil mimo bránu Sigmy.

Hned za okamžik Jurečka podruhé prostřelil brankáře Reichla, míč ale zastavila tyč olomoucké brány. Vzápětí Chorý tvrdým zákrokem fauloval ve vápně a pískala se penalta. Balon si vzal specialista Schaffartzik a neomylně zvýšil na 2:0. Třetí gól mohl přidat Zapalač, který vypálil z ideální pozice a jeho ránu na poslední chvíli zblokoval do zámezí jeden z Hanáků.

Na druhé straně se Falta hezky probil do šance, jenže přestřelil opavskou svatyni. Pak domácí nedotáhli dobře vypadající protiútok a Fendrich následně parádně zlikvidoval hlavičku, kterou na něj vyslal hostující Manzia. Pak dal Puškáč míč Pospěchovi, ale loučící se legenda opavského fotbalu svou rozlučku gólem nekorunovala.

Slezský FC tedy porazil Sigmu Olomouc v poměru 2:0, ale vzhledem k výhře Baníku nad Znojmem postupový sen do konce nedotáhl. Opavští fotbalisté tak celkově končí na třetí příčce se ziskem 63 bodů.