oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Remíza, pak prohra. Slezský FC sehrál dvojutkání s Olomoucí

24.06.2017, autor Redakce
Slatinice – Fotbalisté Slezského FC za sebou mají první zápasovou prověrku letní přípravy. V útulném sportovním areálu ve Slatinicích si to Opavští v dvojutkání rozdali s olomouckou Sigmu. Úvodní zápas skončil remízou, ve druhém duelu Opava prohrála.
příp., sobota 24.6.2017, 10:00
Olomouc Olomouc
2:2
SFC Opava SFC Opava
Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Javorek, Obročník, Falta (30. Kalvach) – Buchvaldek, Manzia. Trenér: Ladislav Onofrej.
 
Fendrich – Hrabina, Simerský, Radić, Stříž – Kayamba, Jursa, Zavadil (65. A. Helebrand), Končal (72. M. Helebrand) – Jurečka, Puškáč. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 13. Jemelka, 49. Manzia – 17. a 28. Jurečka.

V základní sestavě prvního utkání se objevili čtyři nováčci v opavském dresu. Něco přes hodinku strávil na hřišti Pavel Zavadil, který odehrál velmi dobrý zápas. Skvěle hrál také Joel Kayamba, jenž dokonce Jurečkovi nahrál na gól. Špatně si nevedli ani Matěj Končal s Michalem Střížem.

Do vedení se už po třinácti minutách dostala Sigma, když po standardce zblízka dorazil míč za záda Fendricha pohotový Jemelka. Vzápětí ale Opava srovnala. Jurečka si potáhl balon k hranici vápna a povedeným angličanem skóroval.

O chvíli později navíc Slezané předvedli výtečnou kombinaci. Na jejím konci Kayamba vyslal do zakončení rozběhnutého Jurečku, který se opět nemýlil a zblízka propálil Buchtu – 1:2.

Hned na startu druhého poločasu ovšem Jursa v nebezpečné zóně coby poslední hráč před vlastní šestnáctkou přišel o balon, když jeho malou domů vystihl Manzia, obešel Fendricha, dokráčel s míčem do prázdné brány a uzavřel skóre na konečných 2:2.

Více podrobností o druhém utkání naleznete pod tímto odkazem.