oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavští otočili duel s Odrou, rozhodl Kuzmanović

05.07.2017, autor Redakce | FOTO: Deník / Roman Brhel
Žimrovice – Fotbalisté Slezského FC zvládli vítězně další přípravnou prověrku. V útulném areálu v Žimrovicích porazili polského soupeře z Opole v poměru 2:1. Opava sice prohrávala, ale Jurečka s Kuzmanovićem skóre otočili.
příp., středa 5.7.2017, 17:00
SFC Opava SFC Opava
2:1
Opole Opole
Šrom (46. Lasák) – M. Helebrand (63. Hrabina) (74. M. Helebrand), Simerský, Radić (46. Žídek), Stříž – Kayamba (69. Strnad), Mozol (69. Rychlý), Jursa, Končal (63. Zapalač) – Puškáč, Jurečka (63. Kuzmanović). Trenér: Roman Skuhravý.
 
 
Branky: 44. Jurečka, 81. z pen. Kuzmanović – 15. z pen. Skrzypczak.
Rozhodčí: Dudek – Mikeska, Broskevič.

Slezané nezačali vůbec špatně. Hned několik povedených kombinací jistě potěšilo několik stovek fanoušků, kteří vyrazili do Žimrovic. Navzdory slibnému startu však Radić po čtvrthodině hry rukou tečoval centr jednoho z hostujících hráčů a nařízenou penaltu proměnil Skrzypczak.

Opavští se chvíli hledali, ale pak už opět zaměstnávali obranu Odry. Vyrovnávací trefy se Slezané dočkali minutu před koncem první půle, když skóroval Jurečka a vyrovnal.

Po změně stran se hrál vyrovnaný fotbal, závěr však patřil Slezskému FC. První varování přišlo zhruba dvacet minut před koncem. Kuzmanović rozběhl Kayambu, jenže jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Pak rukou v šestnáctce ovšem zahrál i jeden z fotbalistů polského celku a Kuzmanović si nachystal míč k penaltě. Srbský útočník vsadil na razanci a jeho dělovka k pravé tyči se štěstím prošla brankáři pod rukou – 2:1.

Další gól už nepadl, a tak Slezský FC zvítězil v přípravě potřetí v řadě. V sobotu čeká Opavu další přípravný test. Na hřišti v Kravařích se od 11 hodin střetne s prvoligovou Karvinou.