oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Skvělý obrat! Slezský FC v derby přehrál Karvinou

08.07.2017, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC mají za sebou další prověrku. Na hřišti v Kravařích si po výborném výkonu poradili s Karvinou. Prvoligový soupeř sice vedl, Opava ale přidala a nakonec zvítězila v poměru 3:1.
příp., sobota 8.7.2017, 11:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Karviná Karviná
Fendrich – Helebrand, Simerský (46. Radić), Žídek, Čelůstka – Schaffartzik – Kayamba (58. Jurečka), Zavadil (58. Jursa), Zapalač (66. Mozol) – Smola (58. Puškáč), Kuzmanović (66. Stříž). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Pindroch – Čolić, Piaček, Hošek, Eismann (52. Smrž) – Janečka (52. Puchel), Panák (68. Piňa) – Štepanovský, Budínský (57. Moravec), Kalabiška – Wágner (52. Duda). Trenér: Jozef Weber.
 
Branky: 16. M. Helebrand, 28. Kayamba, 69. Jursa – 11. Kalabiška.
Rozhodčí: Proske – Kotík, Trigas.

Opava sice nezačala špatně, byla aktivní, jenže do vedení šla Karviná. Její gól zařídil po pěkném centru z pravé strany Kalabiška, který dobře mířenou hlavičkou otevřel střelecký účet zápasu.

Slezský FC přispěchal s bleskovou reakcí. Po rohovém kopu se míč dostal až obránci Matěji Helebrandovi, jenž dalekonosnou hlavičkou trefil břevno, od něj se míč odrazil do tyče, a pak do brány. Parádní trefa – 1:1!

Opavští byli při chuti a předváděli jednu povedenou kombinaci za druhou. Ve 28. minutě Kayamba zažehnul svůj motor, rozkmital rychlé nohy, doběhl zdánlivě ztracený míč, nádherným lobem překonal Pindrocha a Opava vedla.

Po změně stran fotbalisté SFC svého soka mačkali. Jurečka své sólo zakončil střelou těsně vedle. Puškáč z několika metrů netrefil prázdnou bránu, ale diváci se třetího gólu v síti Karviné přece jen dočkali.

Střídající Jursa po přímočaré akci ve vápně obešel obránce a přízemní bombou k tyči upravil na 3:1. Opava přidala další gól, ale Jurečkově střele pomohl na brankové čáře do sítě Puškáč, ale stál v ofsajdu, a tak jeho branka neplatila.

Slezský FC po skvělém výkonu porazil prvoligovou Karvinou a nyní může s optimismem zamířit na pětidenní soustředění do přírody. Opavští se budou připravovat v dobře známém prostředí Švamlova Mlýna.