oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC si zastřílel. Béčku Žiliny nasázel šest gólů

12.07.2017, autor Redakce
Jakubčovice nad Odrou – Fotbalisté Slezského FC mají za sebou úvodní přípravný duel, který absolvovali v rámci soustředění ve Švamlově mlýně. Opavští si na hřišti v Jakubčovicích poradili s rezervou slovenské Žiliny v poměru 6:3.
příp., středa 12.7.2017, 14:30
SFC Opava SFC Opava
6:3
Žilina B Žilina B
Opava, I. poločas: Lasák – Stříž, Kolísek, Žídek, M. Helebrand – Rychlý – Kayamba, Zavadil, Jursa – Smola, Jurečka.
II. poločas: Lasák – M. Helebrand (64. Stříž), Simerský, Radić, Čelůstka – Schaffartzik – Zapalač, Mozol, Strnad – Puškáč, Kuzmanović. Trenér: Roman Skuhravý.
 
 
Branky Opavy: 49., 56. a 64. Kuzmanović, 21. Smola, 44. Jurečka, 80. Strnad.

Opavští odstartovali pěkně zostra a od začátku svému soupeři solidně zatápěli. První gól přišel na řadu ve 21. minutě, kdy povedenou hlavičkou poslal Slezský FC do vedení holohlavý snajpr Smola.

V závěru prvního poločasu si ovšem Slezané nepočínali pozorně v obraně a soupeři darovali vyrovnávací gól. Hned vzápětí ovšem Kayamba ukázal svou rychlost, probil se do zakončení a Jurečka chladnokrevně vrátil Opavě náskok.

Ten hned po změně stran zvýraznil Kuzmanović, jenž skluzem pohotově dopravil míč do žilinské brány – 3:1. Vzápětí to z voleje chytře zkusil Puškáč a chybělo mu jen pár decimetrů. Následně sice slovenský celek snížil, ale pak dvakrát v rozmezí osmi minut skóroval Kuzmanović a završil hattrick.

Na opačné straně se však prosadili i mladíci ze Slovenska a dali třetí branku, což je pro opavský tým velkým varováním. Naposledy se ale smáli Opavští. Zapalač z tísně odcentroval na zadní tyč, Kuzmanović vrátil balon do ohně a Strnad důrazně dorazil míč do sítě – 6:3.