oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC uzavřel soustředění vítězně, přetlačil Petřkovice

15.07.2017, autor Redakce | FOTO: Deník / Jan Šimek
Jakubčovice nad Odrou – Vítězný průběh mělo soustředění opavských fotbalistů ve Švamlově mlýně a jeho okolí. Po výhře nad rezervou Žiliny si Slezané poradili také s Petřkovicemi, které porazili 2:0.
příp., sobota 15.7.2017, 10:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
Odra Petřkovice Odra Petřkovice
Fendrich – Hrabina (62. M. Helebrand), Simerský (62. Radić), Žídek, Stříž (62. Čelůstka) – Schaffartzik – Kayamba, Zavadil (62. Mozol), Jursa (57. Zapalač) – Jurečka (62. Kuzmanović), Puškáč (62. Smola). Trenér: Roman Skuhravý.
 
 
Branky: 74. Zapalač, 76. Kayamba.

Utkání se hrálo na menším hřišti v Jakubčovicích a vstup do zápasu Slezskému FC vyšel. Opavští hráči byli aktivní, soupeře přehrávali a takřka mu nepůjčili balon. Navíc už po dvou minutách mohla jít Opava do vedení, když Jursa pěknou průnikovou přihrávkou oslovil Jurečku, ale ten Godulu nepřekonal.

O chvíli později Jurečka po rychlém protiútoku předal míč Kayambovi, ale toho vychytal opavský odchovanec v bráně Petřkovic. Na konci prvního poločasu mohli jít Slezané do vedení. Utěšená bomba Stříže se však mezi tyče nevešla a po pěkné kombinaci vyrazil Godula ránu Zavadila na roh.

Ve druhém poločase se Opavští chvíli hledali, ale závěrečných dvacet minut zvládli skvěle. V 74. minutě se dočkali úvodní branky, když Zapalač získal odražený balon a zpoza šestnáctky se trefil nádherně k pravé tyči.

Uběhly sotva dvě minuty a opavský tým se mohl znovu radovat. Tentokrát po dalším rohu našel balon Kayamba, propálil hradbu těl před sebou a bylo to 2:0. Pak Zapalač zprava odcentroval na Smolu, který se hlavou opřel do míče, a někteří diváci už slavili gól. Petřkovický gólman však skvělým zákrokem překazil opavskou radost.