oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC v generálce remizoval se Zlínem, vyrovnal Smola

22.07.2017, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté Slezského FC zvládli poslední prověrku před startem Fortuna národní ligy se ctí. S účastníkem Evropské ligy ze Zlína drželi krok. Na startu druhé půle sice Opavští inkasovali, ale v závěru srovnal na konečných 1:1 útočník Tomáš Smola.
příp., sobota 22.7.2017, 17:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Zlín Zlín
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Čelůstka – Schaffartzik – Kayamba (46. Jursa), Zavadil (63. Mozol), Stříž (73. M. Helebrand) – Kuzmanović, Puškáč (46. Smola). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Dostál (73. Švenger) – Pazdera (73. Kopečný), Janíček (58. Hnaníček), Gajič, Bartošák (46. Džafič) – Ekpai (73. Bartolomeu), Traore (73. Holík), Jiráček, Holzer – Beauguel (51. Fantiš), Diop (63. Duval). Trenér: Bohumil Páník.
 
Branky: 90. Smola – 53. Diop.
Rozhodčí: Emanuel – Boček, Caletka.
Diváci: 1277

Aktivněji začali Opavští a po několika minutách mohli jít do vedení. Stříž dostal balon za obranu, obešel Dostála a dorazil balon do prázdné sítě. Předtím se ale ocitl v ofsajdu, a tak jeho gól neplatil. O chvíli později Kayamba hezkou průnikovou přihrávku našel Kuzmanoviće, který se ocitl sám před zlínským gólmanem, jenže také srbského borce zastavil ofsajd.

V závěru první půle zahrozil zlínský útočník Diop. Ten se osmělil z velké dálky a balon po jeho pumelici skončil těsně nad břevnem opavské brány. Krátce po změně stran šel Zlín do vedení. Žídek sice vytlačil Ekpaie až do rohu hřiště, ovšem zlínský borec dokázal odcentrovat do vápna, kam si naběhl Diop, zasekávačkou se uvolnil a přízemní ranou k pravé tyči otevřel skóre.

Neuběhlo ani deset minut a mohlo být srovnáno. Po nákopu Žídka vybojoval ve středu hřiště míč Kuzmanović a upaloval k brance. Cestou k ní posadil na zadek Gajiče a sám před Dostálem z ostrého úhlu vypálil. Srbský útočník však těsně minul levou tyč, ani dobíhající Smola se Střížem ve skluzu nedokázali míč tečovat do sítě.

Pak z dobré pozice hlavičkoval střídající Smola, ale zlínský gólman Švenger byl připraven. Holohlavý snajpr Slezského FC si spravil chuť v poslední minutě, když se po standardce probil vápnem k hlavičce a zblízka vyrovnal na konečných 1:1.

Poslední test letní přípravy tak skončil nerozhodně. V sobotu 29. července čeká Slezany úvodní zápas nového ročníku Fortuna národní ligy, kdy se v 17 hodin představí na půdě Frýdku-Místku.