oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka podlehla Baníku, i přes porážku podala sympatický výkon

12.08.2017, autor Redakce
Opava – Starší dorostenci Slezského FC se představili v sobotu na ostravských Bazalech. Proti domácí Baníku nepodali špatný výkon, bohužel na body to nestačilo.
1.kolo, sobota 12.8.2017, 10:30
Ostrava Ostrava
2:0
SFC Opava SFC Opava
 
Hub – Š. Harazim, Hartmann, Blažej, Stošek (88. Štefka) – Musila, Souček (76. Večerek), Dybal, Fusek – Darmovzal, Veselý (79. Hluchý). Trenér: Alois Skácel.
 
Branky: 8. Kaloč, 85. Heller.
Rozhodčí: Dresler – Bureš, Šištík.
ŽK: Žák – Dybal.
Diváci: 50

Hosté v úvodu udělali chybu v rozehrávce, tu ještě Baník nepotrestal. Ovšem v 8. minutě dala Opava prostor Kaločovi a ten otevřel skóre.

Výběr trenéra Aloise Skácela mohl odpovědět Součkem, ten ale na gólmana Lapeše nevyzrál.

„První poločas nebyl z naší strany optimální. Baník byl lepší, měl tři velké šance, naštěstí nás podržel brankář Hub,“ řekl k prvnímu poločasu opavský trenér Alois Skácel.

Po přestávce Slezský FC zabral. Šest minut před koncem měl na kopačkách vyrovnání Fusek, ovšem ztroskotal na brankáři Lapešovi, neuspěl ani Blažej.

„Ve druhém poločase jsme se zlepšili. Náš výkon šel nahoru, kluci bojovali. Sahali jsme po bodu. Kluky musím pochválit, odehráli hodně dobré utkání,“ podotkl šéf opavské lavičky. „Věřím, že na výkon z druhého poločasu navážeme v příštím zápase proti Plzni,“ přeje si Skácel.