oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

SFC se představí v Sosnowci, pak fotbalisté rozdají podpisy

30.08.2017, autor Redakce
Opava – Druholigové áčko Slezského FC vyplní reprezentační přestávku přátelský zápasem v polském Sosnowci, který hraje druhou nejvyšší soutěž. Utkání je na programu v pátek 1. září od 11 hodin.
příp., pátek 1.9.2017, 11:00
Sosnowiec Sosnowiec
1:3
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Šrom – Stříž, Simerský, Radić, Čelůstka – Kayamba, Mozol, Zavadil, Zapalač – Jurečka, Puškáč.
II. poločas: Šrom – Simerský, Žídek, Stříž – Radić – Jurečka, Schaffartzik, Zavadil, Kayamba – Kuzmanović, Smola. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 80. Wrzesiński – 58. Smola, 67. Kuzmanović, 69. Stříž.

První poločas toho moc zajímavého nepřinesl, po změně stran se však začaly dít věci. Nejprve Schaffartzik neproměnil penaltu za faul na Kayambu, ale mrzet ho to dlouho nemuselo. Krátce nato totiž Smola otevřel skóre.

V 67. minutě přispěchal s druhým gólem Opavy Kuzmanović a hned vzápětí zvýšil na 3:0 Stříž. Slezský FC v závěru kontroloval své luxusní vedení. Domácí Wrzesiński z něj sice jeden gól ukrojil, ale víc toho Sosnowiec nedokázal.

Opavští tedy v Polsku zvítězili v poměru 3:1. Další zápas sehraje Slezský FC v sobotu 9. září, kdy se na stadionu v Městských sadech od 18 hodin střetne s Pardubicemi.

„Mám radost, že jsme mohli absolvovat tento zápas, abychom nevypadli z tempa. Po dlouhé době mám pocit, že jsme to byli my. V obou poločasech jsme praktikovali naši hru, kterou umíme. Byla efektivní a úspěšná,“ pochvaloval si kouč Slezanů Roman Skuhravý.

„Mohli jsme dát ještě více gólů, ale nevyřešili jsme některá nadějná přečíslení. V globálu jsme ale spokojen s tím, co jsme předvedli. Teď mají kluci dva dny volno, od pondělí se začneme připravovat na Pardubice,“ dodal opavský trenér.