oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko má další výhru, otočilo derby v Havířově

30.10.2017, autor Redakce
Opava – Divizní rezerva SFC se veze na vítězné vlně. V neděli fotbalisté vedeni trenérem Lukášem Černínem vyhráli v Havířově 2:1. Přitom po prvním poločase prohrávali.
13.kolo, neděle 29.10.2017, 10:15
Havířov Havířov
1:2
SFC Opava B SFC Opava B
 
Lasák – M. Helebrand, Kolísek, Swiech, Hurta – Hrabina, Rychlý, Mozol, Socha (69. Litwiak) – A. Helebrand (69. Strnad), Jurečka (89. Vrána). Trenér: Lukáš Černín.
 
Branky: 21. Förster – 66. Jurečka, 78. Litwiak.
Rozhodčí: Kotala – Mankovecký, Černoevič.
ŽK: Lisický, Matušovič – M. Helebrand, Hurta.
ČK: 89. Lisický (Havířov).
Diváci: 136

Vzhledem k počasí, které panovalo, se dalo očekávat, že se bude hrát na těžkém terénu. „Před utkáním nám rozhodčí řekli, že terén je nezpůsobilý, že hrát se nebude. Dokonce jsme se bavili o náhradním termínu. Kluci, kteří měli v Havířově rodiče, odjeli domů,“ začal popisovat předzápasovou anabázi Lukáš Černín, kouč opavského týmu.

„Nakonec sudí změnili názor a hrálo se. Docela nás to zaskočilo,“ přiznal trenér. „Hned v úvodu jsme měli čtyři velké šance, ale branku dali paradoxně domácí,“ pokračoval Lukáš Černín.

Z trestného kopu se trefil Förster. „Byla to střela, která se dala chytat,“ poznamenal někdejší ligový fotbalista. Po přestávce Opavští výsledek otočili. „Jsem rád, že se kluci dokázali zvednout. Hodně nás podržel brankář Lasák. Nakonec jsem rád, že se zápas hrál,“ pousmál se Černín.