oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Úvodní duel ovládli Slezané, Kotlík s Jurečkou dali dva góly

13.01.2018, autor Redakce | FOTO: Jaroslav Rovňan
Senec – Úvodní zápas proti Trnavě opavským fotbalistům vyšel. Slezané si vyšlápli na lídra slovenské ligy, když po dvou gólech testovaného Ondřeje Kotlíka vedli. Spartak dvoubrankové manko sice smazal, jenže po změně stran dvakrát přesně pálil Václav Jurečka, prosadil se i Matěj Hrabina a Opava nakonec přestřelku ovládla v poměru 5:3.
příp., sobota 13.1.2018, 12:00
Trnava Trnava
3:5
SFC Opava SFC Opava
Chudý (46. Vantruba) – Lukić, Godál, Tóth, Čonka – Pehlivan, Bogdanovski (72. Oravec), Brigant, Sulejmani, Vlasko – Yilmaz.
 
Šrom – Simerský, Svozil, Žídek – Stříž, Schaffartzik, Zavadil (72. Musila), Kayamba (77. Socha), Hrabina – Kotlík (67. Strnad), Jurečka. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 23. Bogdanovski, 37. a 55. Yilmaz – 4. a 11. Kotlík, 50. Hrabina, 53. a 68. Jurečka.

„Z mého pohledu to bylo dobré utkání. Na to, že jsme šli do něj z desetidenního náročného tréninku, to mělo šťávu. Byli jsme i herně lepší,“ řekl trenér Roman Skuhravý. „Bohužel udělali jsme chyby v defenzivě, tak jako v podzimní části. Je ale pravdou, že na jejich odstranění jsme ještě nepracovali,“ pokračoval hlavní kouč SFC.

Ten také okomentoval výkon nových posil: „Ondřej Kotlík vstoupil do zápasu dobře. Dal dva góly, pak ale umřel fyzicky. Každopádně si ale říká o místo. Jarda Svozil má rovněž kondiční deficit, ale bude velkou posilou, obranu řídil výborně. Dokázal si vyhovět jak se Simerským, tak Žídkem.“