oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Další dvojutkání, Slezané se střetnou se Zlínem

19.01.2018, autor Redakce
Opava – Máme tady další přípravný dvojzápas. Opavský tým čeká ve sportovním areálu Vršava domácí účastník Evropské ligy – Fastav Zlín. První duel je na programu v 11:00, druhý ve 13 hodin.
příp., sobota 20.1.2018, 11:00
Zlín Zlín
2:0
SFC Opava SFC Opava
 
Šrom – Simerský, M. Helebrand, Žídek – Hrabina, Janetzký, Zavadil, Rychlý (65. Jurečka), Zapalač (70. Musila) – Puškáč, Kayamba. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 35. Gajić, 55. Vukadinović.
Rozhodčí: Julínek.

V úvodu nejprve skvěle zlikvidoval hlavičku Ekapie opavský brankář Šrom. Na opačné straně našel Kayamba nádherným centrem úplně volného Hrabinu, který si zpracoval míč a vypálil, jenže z dobré pozice trefil jen clonícího Holzera.

Po půlhodině hry se Zlín dočkal. Opavští si nepohlídali roh, Holzer odcentroval na Gajiće a srbský obránce Fastavu otevřel skóre. Po změně stran mohlo být vyrovnáno. Zavadil z přímého kopu parádně zakroutil míč přímo na hlavu Puškáče, jehož hlavičku s vypětím všech sil zastavil na brankové čáře gólman Zlámal.

Ještě předtím dvakrát skvěle zasáhl Šrom, jenže v 55. minutě znovu kapituloval. Obrana Slezského FC otevřela okno, Ekpai střílenou přihrávkou na zadní tyč objevil Vukadinoviće, a ten zblízka dorazil míč do brány – 2:0.

„Z naší strany to nebyl vyloženě špatný zápas,“ řekl na úvod opavský kouč Roman Skuhravý. „Chyběla mi tam ovšem hladovost v ofenzivě i defenzivě a touha porvat se o to,“ doplnil trenér Slezského FC.