oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Další prověrka pro Opavu, Slezský FC míří na Sigmu

23.01.2018, autor Redakce
Opava – Pátý přípravný duel čeká ve středu 24. ledna na opavské fotbalisty. Slezané tentokrát míří na Hanou, kde je čeká olomoucká Sigma, příjemné překvapení podzimní části nejvyšší soutěže.
příp., středa 24.1.2018, 10:00
Olomouc Olomouc
3:0
SFC Opava SFC Opava
I. poločas: Reichl – Surzyn, Radaković, Jemelka, Sláma – Zahradníček, Plšek, Kalvach, Manzia – Zlatohlávek, Řezníček.
II. pol.: Reichl – Sladký, Kotouč, Jemelka, Surzyn – Zahradníček, Sláma, Houska, Falta – Yunis, Vašíček. Trenér: Václav Jílek.
 
Lasák – M. Helebrand, Radić (46. Svozil) Simerský – Kayamba (46. Čelůstka), Jursa, Janetzký (46. Rychlý) Hrabina, Stříž – Puškáč (46. Kotlík) Jurečka. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 11. Plšek, 32. Řezníček, 60. Jemelka.

Na první gól se čekalo do 11. minuty. Radić pouštěl balon tak nešťastně, že se ocitl na šestnáctce, odkud ho napálil za Lasákova záda Plšek. Uběhlo pár minut a skóre se mohlo měnit znovu. Pomezní sudí viděl ruku Simerského a kopala se penalta. K její exekucí se postavil Zahradníček, ale gólman Lasák byl proti a povedeným zákrokem zabránil gólu.

Opava následně měla velkou šanci, kdy brankář Reichl vytáhl balon na tyč. Po půlhodině hry zvyšoval na 2:0 Řezníček. Po přestávce mohl snížit Jurečka, ale nedal, naopak Jemelka pečetil třetím gólem vítězství Hanáků.

„V naší hře mi chybí agresivita, ochota a emoce. Jsme ve fázi sterility,“ hodnotil zápas trenér Roman Skuhravý. „Snažíme se o kombinaci, i když proti Sigmě nám moc nešla. Zase jsme dostali góly z říše snů,“ kroutil hlavou opavský stratég.

V pátek sáhne kouč do kádru a nevylučuje změny. „Každý si píše svůj příběh do základní sestavy v Opavě sám. Ukazuje se mi, s kým mohu pomaličku počítat do závěru přípravy a potažmo do sezony. V pátek o tom budou kluci vyrozuměni,“ zakončil Roman Skuhravý.