oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava míří do Polska, jejím soupeřem budou Tychy

01.02.2018, autor Redakce
Opava – Po Trnavě a Nitře čeká v zimní přípravě na opavské fotbalisty třetí zahraniční soupeř. Tentokrát se jedná o účastníka druhé nejvyšší polské soutěže GKS Tychy.
příp., pátek 2.2.2018, 11:00
GKS Tychy GKS Tychy
1:2
SFC Opava SFC Opava
I. poločas: Jałocha – Grzybek, Biernat, Daniel, Abramowicz – Zapolnik, Bernhardt, Kowalski, Grzeszczyk, Nieśmiałowski – Fidziukiewicz.
II. poločas: Kubik – Kowalski, Matusiak, Bogusławski, Pipia – Kaczmarczyk, Fortuna, J. Piątek, Biegański, K. Piątek – Rogalski. Trenér: Ryszard Tarasiewicz.
 
I. poločas: Šrom – Simerský, Svozil, Žídek – Kayamba, Zavadil, Janetzký, Jursa, Stříž – Kuzmanović, Jurečka.
II. poločas: Šrom – Simerský, Radić, Žídek – Kayamba, Schaffartzik, Janetzký, Jursa, Zapalač – Puškáč, Jurečka. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 40. Fidziukiewicz – 5. Kuzmanović, 90. Zapalač.

Opavští začali výborně. Už po pěti minutách hry Kayamba parádním centrem našel Kuzmanoviće, kapitán Slezského FC si už věděl rady a poslal svůj tým do vedení. V závěru první půle ovšem Opava neuhlídala Fidziukiewicze, který srovnal na 1:1.

Také po změně stran byl opavský celek aktivnější. Udával tón hry a byl častěji na míči. Gólu se ovšem dočkal až v poslední minutě, kdy Zapalačova rána propadla brankáři Kubikovi až do brány. Míč z ní sice vykopával jeden z obránců soupeře, ale pozdě. Balon už přešel brankovou čáru, a tak Slezský FC zapsal druhé vítězství v přípravě.

„Musím říct, že jsme spokojeni. V prvním poločase jsme byli hernější, z naší strany tam byla větší kombinace. Druhá půle byla z obou stran víc bojovnější, ale šli jsme za vítězstvím, kterého jsme díky gólu v poslední minutě dosáhli,“ popisuje opavský asistent trenéra Josef Dvorník.

„V porovnání se zápasem s Nitrou jsme chtěli udělat krok nahoru. V prvním poločase se to možná dařilo, ale po změně stran to bylo podobné. Myslím si, že jdeme správným směrem a půjde to nahoru,“ pokračuje.

Opavským trenérům postupně krystalizuje sestava, se kterou půjdou Slezané do jarních bojů o postup. „Pomaličku už dostává obrysy, ale máme před sebou ještě čtyři zápasy. V obraně už se snažíme, aby bylo víc návyků a kluci si na sebe zvykli. V tomto směru to ladíme víc, ale i směrem k dalším postům už se pomalu dostáváme do struktur, které na sezonu potřebujeme,“ doplnil Dvorník.