oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Souboj dvou aspirantů na postup: Opavští se představí v Opole

05.02.2018, autor Redakce
Opava – Zajímavá přípravná bitva bude k vidění ve středu v polském Opole. Stejně jako Opava i domácí Odra bude na jaře usilovat o postup do nejvyšší soutěže. Polský výběr je navíc nováčkem ve druhé lize.
příp., středa 7.2.2018, 11:00
Opole Opole
1:0
SFC Opava SFC Opava
I. poločas: Kuchta – Brusiło, Peroński, Cverna (30. Bodzioch), Marzec – Gancarczyk, Bryłka, Wepa, Nowak, Żagiel – Maćczak.
II. poločas: Weinzettel – Trznadel, Peroński, Bodzioch, Winiarczyk – Mikinicz, Habusta, Czyżycki, Niziołek, Wodecki – Skrzypczak.
 
I. poločas: Lasák – Pospěch, Radić, Žídek, Stříž – Hrabina, Schaffartzik, Jursa, Zapalač – Kuzmanović, Puškáč.
II. poločas: Lasák – Pospěch, Radić, Svozil, Stříž – Hrabina, Schaffartzik, Jursa, Janetzký – Kotlík, Jurečka. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branka: 70. Svozil (vlastní).

Slezský FC nastoupil po dlouhé době se čtyřmi obránci a v prvním poločase byl lepším týmem. Jenomže nepodařilo se mu ani v jednom případě brankáře Kuchtu překonat. Nejblíže ke gólu měl Tomáš Jursa, který trefil břevno.

Po přestávce poslal domácí kouč do hry novou jedenáctku, ve které nechyběl ex-opavský záložník Jakub Habusta. Dění na hřišti se srovnalo a branku dali nakonec domácí. Dvacet minut před koncem si míč do sítě srazil Svozil.

Za Opavu nastoupil i Zdeněk Pospěch. „S týmem jsem se zapojil do zimní přípravy. Trenér chtěl zkusit hru se čtyřmi obránci, vyzkoušel při tom i mě. Cítil jsem se dobře. Nic jiného za tím ale nehledejte,“ řekl.