oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava porazila Vítkovice

17.02.2018, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Poosmé v řadě jsme porazili fotbalisty Vítkovic. Na hřišti za koupalištěm se tak stalo po gólech Václava Jurečky, Davida Puškáče a Joela Kayamby. Opava vyhrála 3:1.
příp., sobota 17.2.2018, 11:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Vítkovice Vítkovice
1. poločas: Šrom – Simerký, Svozil, Žídek – Zavadil, Schaffartzik – Hrabina, Kayamba, Stříž – Puškáč, Jurečka
2. poločas: Šrom – Simerský, Radič, Žídek – Jursa, Schaffartzik – Kayamba, Janetzký, Zapalač – Puškáč, Kuzmanovič. Trenér: Roman Skuhravý
 
Chmiel – Prajza, Drame, Mikula, Hýbl (46. Twardzik) – Pašek, Okleštěk, Ožvolda (64. Motyčka), Kučera – Mišinský (49. Bzirský), Mrázek (46. Žondra). Trenér: Ludevít Grmela
 
Branky Opavy: 17. Jurečka, 40. Puškáč, 48. Kayamba

Zápas se hrál na přírodním trávníku, za což patří díky celému technickému úseku SFC Opava. „Klukům z technického úseku musím poděkovat. Odvedli pro nás kus obrovské práce. To je to, co mě na Opavě baví. Neřeší se, zda něco půjde udělat, tady se to prostě hned udělá,“ smekl před Miroslavem Bedrichem a spol. trenér Roman Skuhravý.

V samotném utkání se Opava dostala do vedení v 17. minutě, trefil se Václav Jurečka. Do poločasu zvyšoval na 2:0 David Puškáč. „Soupeř nás ze začátku trápil dlouhými míči. Od dvacáté minuty to byl od nás nadstandardní výkon. Do hry jsme aplikovali věci z tréninku,“ podotkl trenér.

Po přestávce vystřihli domácí krásnou akci, na jejímž konci byl Joel Kayamba. „Přesně tohle jsme v přípravě dělali. Hráče musím pochválit,“ řekl Roman Skuhravý. Vítkovice snížily po hlavičce Paška. „Odehráli jsme dobré utkání,“ dodal domácí stratég.

„Nebyl to špatný zápas. Myslím si, že systém s třemi obránci už máme zažitý. Všichni se už těšíme na první zápas, věřím, že na jaře budeme fanouškům a sobě rozdávat radost,“ nechal se slyšet záložník Matěj Hrabina.

V následujícím týdnu čeká Opavu soustředění v Uherském Brodě a generálka se slovenskou Skalicí.