oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Generálku rozhodl Václav Jurečka

24.02.2018, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
Uherský Brod – Týdenní soustředění v krásném sportovním areálu v Uherském Brodě zakončili opavští fotbalisté vítězstvím nad Skalicí. Šlo zároveň o generálku na jarní část Fortuna národní ligy. Jediný gól zápasu vstřelil Václav Jurečka.
příp., sobota 24.2.2018, 10:00
SFC Opava SFC Opava
1:0
Skalica Skalica
1. poločas: Fendrich – M. Helebrand, Svozil, Radić, Stříž – Schaffartzik – Hrabina, Zapalač – Janetzký – Smola, Kotlík
2. poločas: Šrom – Simerský, Svozil, Žídek – Jursa, Zavadil – Kayamba, Kuzmanovič, Zapalač – Puškáč, Jurečka
Trenér: Roman Skuhravý
 
 
Branka: 69. Jurečka.

Opava protočila v zápase všechny hráče, vyzkoušela oba herní systémy, kterými se chce na jaře prezentovat. Jediný gól padl ve druhém poločase. Zavadil poslal krásný balon na Kayambu, který se uvolnil u lajny, odcentroval na Václava Jurečku, jenž ranou k tyči překonal brankáře. Oba hráči si celou situaci zopakovali. Jurečka ale tentokrát neuspěl a stoprocentní šanci zazdil. Slezané měli ještě několik zajímavých náznaků, ovšem branku už nedali.

„Hrozně rád proti Skalici hraji. Jedná se o výborného soupeře,“ řekl úvodem trenér Roman Skuhravý. „V prvním i druhém poločase tam byly věci, kterými se chceme prezentovat. Jsem rád, že se nám podařilo zápas výsledkově zvládnout,“ pochvaloval si kouč. „Obrovské pozitivum vidím v tom, že hráli oba marodi Fendrich se Smolou,“ pokračoval Roman Skuhravý.

Opava zvládla zápas s nulou vzadu. „Na defenzivě jsme precizně pracovali. Věřil jsem, že doba, kdy budeme precizní a kompaktní v organizaci hry přijde. Věřím, že tento čas nastal,“ uzavřel Roman Skuhravý.