oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka padla se Sigmou, rozhodl druhý poločas

16.03.2018, autor Redakce
Opava – Zápas s krutým výsledkem odehrála opavská patnáctka s olomouckou Sigmou. V prvním poločase byl stav nerozhodný 2:2. Po přestávce bohužel dali Hanáci tři branky a zvítězili 5:2.
21.kolo, středa 14.3.2018, 15:00
SFC Opava SFC Opava
2:5
Olomouc Olomouc
Holčapek – Škrobánek (60. Žižka), Blažej, Večerka, Frey – Kramář, Manderla (50. Katschmarz), Skront, Rataj – Kromer (60. Henčl), Sprinz. Trenér: Radovan Morong.
 
 
Branky Opavy: 31. Rataj, 33. Kramář.

Sigma přicestovala na umělou trávu do Chlebičova v roli lídra soutěže, ale Opava rozhodně neodehrála špatné utkání. „Pokud jde o hodnocení kvality herních dovedností, soupeř nás v tomto směru převyšoval. Rotace hráčů, rychlost přihrávky a soubojové chování měli na vyšší úrovni,“ otevřel rozbor zápasu trenér Opavy Radovan Morong.

„Organizačně se nám ale dařilo zvládat vážnější herní situace a vždy včas reagovat na kombinaci a práci s míčem. Hosté se dostali dvakrát do vedení po individuální chybě hráče v pokutovém území. Vždy jsme dokázali zareagovat a v rychlém sledu skóre srovnat,“ pokračoval kouč SFC.

„Ještě deset minut do konce bylo utkání hratelné, ovšem špatně posouzený faul, následná branka po standardní situaci, ztráta motivace a dva rychlé brejky, které taktéž skončily v naší síti, utkání rozhodly. Z pohledu vývoje zápasu i přes větší kvalitu soupeře je výsledek krutý,“ dodal Morong.