oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko uspělo, v úvodu jara zdolalo Slavičín

02.04.2018, autor Redakce | FOTO: Deník / Michaela Maňasová
Opava – Jarní premiéru má za sebou i opavská rezerva. Na umělé trávě v Krnově porazila nebezpečný Slavičín 3:1. O branky se postarali Rychlý, Večerek a Kolísek.
19.kolo, sobota 31.3.2018, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
3:1
Slavičín Slavičín
Mosler – M. Helebrand, Kolísek, Swiech, Hurta – Večerek (66. Grussmann), Rychlý, Berger (83. Kuzník), Stříž – Kotlík, A. Helebrand (64. Litwiak). Trenér: Lukáš Černín.
 
 
Branky: 4. Rychlý, 55. Večerek, 73. Kolísek – 41. Salajka.
Rozhodčí: Zaoral – Malčánek, Běhal.
ŽK: Swiech, Večerek – Horáček, Švach, Školník.
Diváci: 60

Vstup do zápasu měli Slezané exkluzivní. Útočnou akci rozjel Stříž, který poslal balon na Kotlíka, jenž připravil palebnou pozici pro Rychlého – 1:0.

Další minuty patřily Kotlíkovi, který se dostal do tří dobrých šancí, bohužel ani jednu neproměnil. „Bylo to škoda, po třiceti minutách mohlo být po zápase. Byli jsme lepším týmem, avšak jsme hořeli na špatné koncovce,“ litoval opavský trenér Lukáš Černín.

Bohužel v závěru poločasu se prezentovala Opava špatnou rozehrávkou, a tu soupeř potrestal. „Po vyrovnávacím gólu jsme znervózněli,“ přiznal kouč Slezanů.

Po přestávce ale stačilo Opavě deset minut na to, aby se dostala do klidu. Po dlouhém míči od Swiecha se k zakončení dostal Večerek a domácí znovu vedli. „Slavičín hrozil ze standardek, jinak jsme mu toho moc nedovolili. Nakonec se nám podařilo vstřelit třetí gól a zaslouženě jsme vyhráli,“ uzavřel Lukáš Černín.