oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka padla v Třinci

28.05.2018, autor Redakce
Opava – Tentokrát fotbalisté opavské třináctky úspěšní nebyli. V Třinci prohráli 3:4, když hlavně ve druhé polovině utkání zahazovali šance.
27.kolo, sobota 26.5.2018, 10:00
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
4:3
SFC Opava SFC Opava
 
Dan Bártek, Martin Blažej, Bolek Dočkal, Max Híreš, Filip Kokeš, Richard Kovárník, Lukáš Lazecký, Radek Ligač, Dominik Malý, Jan Mlčoušek, Tomáš Nováček, Adam Sedláček, Dominik Stareček, Daniel Sukdol, Pavel Šrek, Jan Ulrich, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský. Trenéři: Marcel Klajmon a Petr Hrdlička.
 
Branky SFC: Adam Sedláček, Pavel Šrek, Jan Ulrich.

„Věřil jsem, že jarní část žákovské ligy zvládneme bez jediné porážky, ale utkání v Třinci nám nevyšlo, ačkoliv jsme k tomu na hřišti měli velmi blízko. Bohužel ráz zápas určilo úvodních patnáct minut, kdy soupeř využil našich individuálních chyb, k tomu nám ještě vymetl šibenici a při stavu 3:0 jsme domácím naprosto poskytli prostor k využití jejich přednosti, což je kvalitní defenziva,“ povzdechl si opavský trenér Marcel Klajmon.

„I když jsme po zbytek zápasu soupeře místy mačkali jak citrón, i přes několik nastřelených tyčí se nám zápas již obrátit nepodařilo. Přesto kluky chválím a vážím si, že za jakéhokoliv stavu měli snahu hrát kombinační fotbal. Někdy jsme však bohužel chtěli míč dostat tzv. až do kuchyně. Závěrem mohu říct, že šlo o nadprůměrné utkání, kdy domácí potvrdili, že ne nadarmo okupují čelní pozice a byli prostě o chloupek bojovnější a obětavější než my,“ zakončil Klajmon své hodnocení.