oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka nadělovala na Valašsku

12.06.2018, autor Redakce
Opava – Rozlučka se sezonou vyšla opavské třináctce na jedničku. Vyhrála ve Vsetíně vysoko 13:0. Pro kluky to byl poslední zápas na šířku hřiště.
29.kolo, neděle 10.6.2018, 14:00
Vsetín Vsetín
0:13
SFC Opava SFC Opava
 
Dominik Malý, Adam Cileček, Martin Blažej, Dan Bártek, Adam Sedláček, Pavel Šrek, Daniel Sukdol, Richard Kovárník, Jan Ulrich, Radek Ligač, Lukáš Lazecký, Lukáš Vyležík, Filip Kokeš, Dominik Stareček, Jan Mlčoušek, Tomáš Nováček, Albert Vlašánek, Bolek Dočkal. Trenéři: Marcel Klajmon, Petr Hrdlička, Michal Hampel
 
Branky SFC: Richard Kovárník 6, Daniel Sukdol 2, Lukáš Lazecký 2, Tomáš Nováček, Jan Ulrich, Martin Blažej.

„V zápase dostali hráči naprostou volnou ruku, kdy si samostatně řídili již rozcvičení, určili si sestavy včetně způsobu rozestavení a posléze si kontrolovali i časy střídání,“ popisoval netradičně vedený zápas trenér Marcel Klajmon.

„I přes nějaké výtky v průběhu utkání, kdy nás několikrát podržel Dominik Malý zaskakující v bráně, jsem rád, že si kluci splnili cíle dané před zápasem. Takže v průběhu celé sezony se střelecky prosadili komplet všichni hráči, snad i Ríša Kovárník již s velkým náskokem udrží pozici v čele tabulky střelců a také se nám o jeden vstřelený gól podařilo překonat hranici 200 vstřelených branek za celou sezonu,“ zakončil opavský kouč.