oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvougólový náskok nestačil, Opava padla s Nitrou

26.06.2018, autor Redakce
Opava – Třetí přípravný duel opavských fotbalistů skončil porážkou. V Nivnici prohrál výběr kouče Romana Skuhravého s Nitrou 2:3. Zápas byl poslední v opavském dresu pro německého obránce Jana Kocha, který na testech neuspěl.
příp., úterý 26.6.2018, 15:00
Nitra Nitra
3:2
SFC Opava SFC Opava
 
Fendrich – Helebrand, Radić, Koch (46. Svozil) – Kayamba (46. Čelůstka), Janetzký, Schaffartzik, Jursa, Hrabina (46. Rychlý) – Jurečka, Smola (46. Puškáč). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky Opavy:13. Smola, 23. z pen. Jurečka.

„Začali jsme dobře, první poločas nebyl špatný,“ řekl trenér Roman Skuhravý. Už po třinácti minutách šel jeho tým do vedení. Po rohy Jursy se trefil hlavou Smola. Následovala pěkná akce, kdy míč putoval z Kayambovy nohy přes Janetzkého až ke Hrabinovi. Ten byl ve vápně faulován a kopala se penalta.

K balonu se postavil Jurečka a poslal Slezany do dvougólového vedení. „Závěr první půle už tak dobrý nebyl. Zbytečně jsme udělali čtyři rohy a soupeř snížil. Druhý poločas nám nevyšel. Hráli jsme špatně, chyběl nám pohyb a byli jsme málo agresivní. Nitra vyhrála zaslouženě,“ podotkl Roman Skuhravý a dodal: „Někteří hráči se svlékli do naha. Ukázali, jak na tom v této fázi přípravy jsou, což je pro mě důležité.“

Hned po zápase se opavský kouč rozloučil s německým obráncem Janem Kochem. „Honza nás nepřesvědčil. Navíc měl kondiční deficit, proto jsme se s ním rozloučili,“ zakončil Skuhravý.