oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezané porazili Opole, přestřelku rozsekl Jurečka

30.06.2018, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Štěpánkovice – Fotbalisté Slezského FC Opava se v rámci sportovních slavností ve Štěpánkovicích představili na tamním hřišti s účastníkem druhé nejvyšší polské soutěže z Opole. Slezský FC v utkání vždy vedl a nakonec zvítězil v poměru 3:2, rozhodující gól vstřelil Václav Jurečka.
příp., sobota 30.6.2018, 17:00
SFC Opava SFC Opava
3:2
Opole Opole
I. poločas: Šrom – Simerský, Radić, Hrabina – Řezníček – Jurečka, Zavadil, Kuzmanović, Zapalač – Smola, Juřena.
II. poločas: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina – Jursa – Janetzký, Zavadil, Kuzmanović, Zapalač – Jurečka, Juřena (60. M. Helebrand). Trenér: Roman Skuhravý.
 
I. poločas: Szromnik – Brusiło, Szota, Bodzioch, Winiarczyk – Habusta, Moder – Czyżycki, Niziołek, Wodecki – Skrzypczak.
II. poločas: Weinzettel (65. Ziarko) – Janasik, Baranowski, Kowalski, Winiarczyk – Habusta, Bonecki – Czyżycki, Niziołek, Mikinicz – Sypek (85. Chodorek). Trenér: Mariusz Rumak.
 
Branky: 3. Zapalač, 27. Smola, 51. Jurečka – 21. Wodecki, 31. Niziolek.
Rozhodčí: Proske – Kotík, Dedek.

Slezané začali aktivně, polského soupeře zamkli a hned po třech minutách vedli. Po krátkém obléhání Odry se do zakončení prodral Zapalač a povedeným lobem překonal Szromnika. Po dvaceti minutách ovšem hosté odpověděli, okna v opavské defenzivě využil Wodecki a srovnal.

Hned vzápětí se hlavičkou prosadil Smola a Slezský FC opět vedl, ale jen chviličku. Niziolek totiž hned o čtyři minuty později vyrovnal na poločasových 2:2.

Po změně stran byla Opava aktivnější, po krásném signálu se prosadil povedenou přízemní střelou k levé tyči Jurečka a nováček FORTUNA:LIGY opět vedl. Odra otevřela hru a SFC mohl svůj náskok ještě navýšit z řady brejků, další gól už ale solidní návštěva ve Štěpánkovicích neviděla.

Další zápas čeká na opavské fotbalisty ve čtvrtek 5. července, kdy se střetnou s Górnikem Zabrze.