oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava míří do Polska, představí se v Zabrze

04.07.2018, autor Redakce
Opava – Máme tady další přípravné utkání. Ve čtvrtek 5. července od 19 hodin se opavský tým představí na hlavním stadionu Górniku Zabrze.
příp., čtvrtek 5.7.2018, 19:00
Górnik Zabrze Górnik Zabrze
2:1
SFC Opava SFC Opava
 
Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina (69. Helebrand) – Jursa, Zavadil – Kayamba, Kuzmanović (69. Freit), Zapalač (61. Řezníček) – Smola (46. Jurečka), Juřena. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 28. a 62. Suárez – 90. Freit.

Hosté hned v úvodu naznačili, že nepřijeli do Polska jenom bránit a brankář Górniku Loska musel být ve střehu. O první hrozby se postarali Zapalač s Jursou. Nakonec to ale byli domácí, kteří se ujali vedení. Po rohovém kopu se trefil Suarez. Této brance předcházela šance, při které se zaskvěl brankář Šrom.

V samotném závěru úvodního dějství to v ochozech jen zahučelo. To velkou šanci zazdil po centru Kuzmanoviče Kayamba. Na začátku druhé půle měl tutovku Jurečka. Bohužel další standardku přetavili domácí ve druhý gól, trefil se znovu Suarez. Opavští ale hráli dobře.

Snížit mohl Juřena, jenže míč skončil na břevně. Nakonec se v poslední minutě trefil ve skluzu Freit a snížil na 2:1. „Byl to dobrý zápas. Přesně takový jsem si v této fázi přípravy přál. Tohle nás čeká v lize. Kluci se s tím prali statečně. Bylo vidět, že soupeř je v přípravě dál. Nicméně byli jsme lepším týmem. Oba góly jsme dostali ze standardek, na tom musíme zapracovat, stejně tak na efektivitě,“ řekl trenér Slezského FC Roman Skuhravý.